Primii militari francezi au ajuns în România

Data:

Primii militari francezi din cadrul Forței de Răspuns a NATO au sosit luni seara în România și au aterizat la baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu. Zilele următoare sunt așteptați alți militari francezi, însoțiți de vehicule blindate.

“Solidaritate aliată: primii militari din detașamentul care reprezintă contribuția Franței la Forța de Răspuns a NATO au ajuns, în această seară, în România, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Ei vor fi urmați, în zilele următoare, de celelalte forțe și mijloace”, a informat Ministerul Apărării.

Potrivit Statului Major al Armatei franceze, Franţa a decis trimiterea a 500 de militari în România, în cadrul unei misiuni a Alianţei Nord-Atlantice, în contextul acţiunilor de consolidare a apărării flancului estic al NATO.

Militarii francezi vor veni însoţiţi de tancuri și alte vehicule blindate.

România nu este singura ţară de pe flancul de est care va găzdui militari francezi. Şeful Statului Major al Armatei franceze a anunţat că Franţa va trimite un alt contingent de 200-250 de militari şi în Estonia, pentru consolidarea apărării ţărilor baltice.

În plus, Franța va participa cu avioane de vânătoare Rafale și aeronave de realimentare la misiuni de monitorizare în spațiul aerian al Uniunii Europene.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.