Suveranul pontif îi condamnă pe cei care „cred în logica diabolică și perversă a armelor”

Data:

Papa Francisc spune că are inima „frântă” din cauza invadării Ucrainei. Suveranul pontif a spus: „Dumnezeu este alături de făcătorii de pace, nu alături de cei care folosesc violența”.

În timp ce unii dintre cei cărora li se adresa, aflați în Piața Sfântul Petru, țineau steaguri mari ale Ucrainei, Francisc a spus că “inima sa este frântă” și a sugerat o zi de rugăciune și post pentru pace miercuri.

“Cei care vor război uită de umanitate. Acesta nu vine de la oameni”, a spus el cu o voce plină de emoție.

“Ei nu iau în considerare viața de zi cu zi a oamenilor, ci pun interesele partizane înaintea a orice și se încred în logica diabolică și perversă a armelor, care este cel mai îndepărtat lucru de mintea lui Dumnezeu”.

Papa a spus că a fost mișcat de imaginile cu persoane în vârstă care caută refugiu și mame care fug cu copiii lor.

“Sunt frați și surori, pentru care trebuie să deschidem de urgență coridoare umanitare. Ei trebuie să fie primiți”, a spus el.

“Fie ca armele să tacă. Dumnezeu este cu cei care fac pacea, nu cu cei care folosesc violența … Oamenii sunt adevăratele victime, care plătesc cu propria piele nebunia războiului”, a mai spus Suveranul Pontif.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.