Casa Albă: Un război nuclear nu poate fi purtat decât o dată

Data:

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe a declarat luni că provocarea nucleară a Rusiei este una extrem de periculoasă și a precizat că SUA nu modifică, deocamdată, nivelul de alertă. Washingtonul acordă Ucrainei asistență suplimentară în valoare de 350 de milioane de dolari. SUA este cel mai mare furnizor de ajutor umanitar în Ucraina, a subliniat Casa Albă.

“Rusia și președintele Putin au afirmat fals că sunt amenințați de Ucraina și NATO. Nici Ucraina, nici NATO nu au dorință de conflict cu Federația Rusă. Credem că o retorică provocatoarea vizavi de armamentul nuclear este extrem de periculoasă și este un calcul greșit, iar noi nu vom participa la acest joc. evaluăm această poziție a președintelui Putin și decidem nivelul nostru. În ultimele luni și chiar în ultimii ani, când am avut semnificative neînțelegeri, întotdeauna am fost de acord și noi și rușii că uzul nuclear înseamnă consecințe devastatoare, iar un război nuclear e un război care nu poate fi purtat decât o dată. Nu avem niciun motiv să schimbăm nivelul de alertă, deocamdată și nu vedem decât un pericol nesemnificativ, dacă crește retorica”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Președintele întotdeauna a susținut ca țările să respecte angajamentul de a aloca 2% din PIB, dar dacă ne uităm la ceea ce s-a întâmplat, a fost un mare acord între aliații europeni pentru a oferi asistență suplimentară pentru Ucraina. Germania, în mod istoric, nu trimitea arme, Suedia la fel. S-a schimbat și acest lucru. Finlanda a schimbat cursul. Avem un NATO foarte unit, a declarat Jen Psaki.

Declarația vine după ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat că forțele de descurajare ale Rusiei – inclusiv armele sale nucleare – au fost plasate în stare de alertă maximă.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.