Firmă de tractări auto din Mureş, asistenţă rutieră gratuită pentru refugiaţii ucraineni care tranzitează Ardealul

Data:

O mică firmă de tractări auto, depanare şi asistenţă rutieră din judeţul Mureş a anunţat, ieri, că îşi oferă gratuit serviciile pentru refugiaţii din Ucraina care tranzitează Transilvania şi au ghinionul să aibă probleme cu automobilele lor, pe drum.

“Urmând exemplul altor câtorva colegi de breaslă în ale asistenţei rutiere din ţară, am decis să oferim gratuit orice fel de asistenţă rutieră va fi având nevoie orice maşină cu refugiaţi, înmatriculată în Ucraina, pe toată perioada în care această ţară e în război cu Rusia.

Ajutăm cu plăcere, gratuit, cu tractare, reparaţii, asistenţă rutieră, pe raza judeţului Mureş şi în cele limitrofe, chiar şi cu transport sau cazare… pe scurt, cu orice ne stă în puteri”, a transmis, prin intermediul paginii sale de Facebook, compania respectivă.

Proprietarul firmei, Dan Anca, mecanic auto cu experienţă de aproape trei decenii, spune că i se pare firesc să-i ajute la nevoie pe ucrainenii aflaţi în bejenie: “Nu vreau să-mi imaginez măcar cum e să-ţi laşi casa şi rostul baltă, că să apuci pe drumul pribegiei pe unde vezi cu ochii.

Cred că nimic mai rău de atât nu i se poate întâmpla cuiva, în viaţă. Tocmai de aceea sunt dispus oricând să-i ajut pe aceşti oameni, cu cât mă pricep şi cu cât pot. Nu sunt singurul din domeniul asistenţei rutiere care e gata să ajute şi sper să fim din ce în ce mai mulţi. Noi, prin definiţie, am ales o meserie în care vrem să fim de ajutor semenilor aflaţi la necaz”, a declarat Dan Anca, pentru StirileTransilvaniei.ro.

Actualizare – Alţi proprietari de firme de asistenţă rutieră s-au oferit să-i ajute, la nevoie, pe refugiaţii ucraineni care ar putea avea probleme cu maşinile în timp ce tranzitează Transilvania, după apariţia acestui articol.

“Am colegi din Târgu-Mureş, din Sighişoara şi din alte părţi care m-au sunat şi s-au oferit, la nevoie, să ne coordonăm pentru a-i ajuta cât mai prompt pe ucrainenii aflaţi la necaz”, ne-a spus Dan Anca, proprietarul firmei de asistenţă rutieră despre care e vorba în articol.

sursa foto: Dan Anca/tractarimuresdan.ro

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Fondurile strânse la Tombola Festivalului “Maris Fest” vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor

Fondurile strânse la Tombola Festivalului "Maris Fest" care va avea loc la Târgu Mureş, în perioada 19-21 august, vor fi donate pentru construirea primului Centru de recuperare medicală a militarilor din România, de la Mănăstirea Dealu de lângă Târgovişte, patronat de Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi "Sf. Mare Mucenic Dimitrie - Izvorâtorul de Mir".