Muzica zilelor noastre: Imre, de la Cluj…

Data:

La viața lui, a umblat și cu vioara, și cu chitara, de mic. A păstrat-o p-a doua și dă cu gura intens. Acompaniindu-se meșter la cele șase corzi. Cântă de ani buni și melodiile sale au căutare și azi din belșug. Împletește fain varii armonii cu refrene plăcute. Se joacă fluent pe instrument și picură-n suflet lirism și simțire. Nostalgie și bucurie. Aducând aminte benefic de folkul adevărat, cel de altădat’…  

  Am constatat toate astea din nou copios. Bucuros serios fincă spre tinerețe cu gându’ m-a dus. O vreme în care muzica aceasta ne era tovarăș de drum permanent. Ne ținea moralu’ puternic și ne mângâia la necaz. Ei bine, reascultându-l, constat ca rostu’ său e la fel. Să intre-n inimă cuprinzător. În minte loc să-și găsească dăinuitor. Are poezie, mesaj, căldură și-un farmec anume. Drept care, prinde la lume nespus. Emeric alegându-se cu răsplată bogată-n aplauze vii. Justificate și meritate. Mi-s convins că-ntotdeauna te face părtaș la ghiersu’ de soi. Și-i, deci, nimerit, cuvenit, să-l avem cât mai des printre noi. Menestrel model, cu arta la el, în vreo două veacuri. Poate, și apoi…

sursa foto: flickr.com/Emeric Imre

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Clujul este singurul județ în care se emit certificate de urbanism digitale

Consiliul Judeţean (CJ) Cluj a lansat, marţi, o platformă web dedicată emiterii, în format digital, a certificatelor de urbanism, devenind, astfel, primul for din ţară care emite astfel de documente în format digital.

Lucrări ale unor fotografi şi cineaşti maghiari, prezentate la Muzeul de Artă Cluj-Napoca

Expoziţia va fi deschisă până la data de 5 iunie şi prezintă lucrări care provin din expoziţiile “Fotografii ale unor artişti plastici” şi “Fotografii ale unor cineaşti”, expuse anterior la Muzeul de Artă Contemporană (Műcsarnok) din Budapesta.

Ştefan Hell, laureat al Premiului Nobel, conferenţiază la Academia Română

Ştefan Hell, membru de onoare al Academiei Române şi laureat al Premiului Nobel, va conferenţia la Academia Română, joi, în calitate de invitat special al simpozionului internaţional „Biodinamica - o abordare transdisciplinară“.