Rușii au atacat cu rachete o bază militară din Ucraina, aflată la 20 de kilometri de România

Data:

Un atac cu rachete ruseşti asupra unei unităţi militare de lângă Ismail, regiunea Odesa, a avut loc în cursul dimineţii, a anunţat primarul din Ismail, Andrei Ambramcenko, pe pagina sa de Facebook, îndemnând locuitorii să rămână în locuinţele lor, relatează publicaţia online ucraineană Observator şi postul de televiziune 5Kanal pe pagina sa web, potrivit Agerpres.

Tirurile ruseşti au vizat staţia de radiolocaţie din Loşcinovka, circa 20 de km de Ismail, potrivit primarului.

„Dragi locuitori ai Ismailului! Un atac cu rachetă a fost efectuat asupra unei unităţi militare (staţie radar) din localitatea Loşcinovka. În legătură cu acest atac, vă rog să rămâneţi în casele voastre pe măsura posibilităţilor, până când situaţia operaţională este pe deplin clarificată”, a transmis Abramcenko.

Pe autostrada Ismail – Odesa din zona satului Loşcinovka sunt amplasate staţii radar, parte din apărarea antiaeriană ucraineană.

În postarea sa, primarul Abramcenko nu a precizat eventualele consecinţe ale bombardamentelor, numărul de răniţi şi morţi, prejudiciul cauzat.

Ulterior, un responsabil al Administraţiei regionale Odesa, Serghei Bratciuk, a indicat că acest atac cu rachete împotriva unităţii militare din Loşcinovka a făcut un mort şi un rănit, conform publicaţiei ucrainene Dumskaia.net.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.