Joe Biden: Putin a crezut că poate intra în Ucraina și că lumea se va răsturna. Dar a dat peste ucraineni

Data:

“Războiul lui Putin a fost premeditat și neprovocat. A respins eforturile și diplomația. A crezut că Vestul și NATO nu vor răspunde. Și a crezut că ne poate diviza aici, acasă. Putin a judecat greșit. Noi eram pregătiți”, a declarat Joe Biden, în cadrul discursului său despre Starea națiunii, rostit în prezența ambasadorului Ucrainei la Washington. Preşedintele l-a numit fără ocolișuri pe Putin “un dictator” care acum este izolat de lume. Mulți congresmani care au asistat la discurs țineau steagul Ucrainei în mâini, iar reprezentanta Kievului a fost aplaudată la scenă deschisă. Oksana Markarova a primit aplauzele cu lacrimi în ochi.

“În această seară, ne întâlnim ca democrați, republicani și independenți, dar cel mai important, ca americani. Cu o datorie unul către celălalt, către America, către poporul american, către Constituție. Și cu încrederea de neclintit că libertatea va triumfa în fața tiraniei”, și-a început Biden discursul.

“Acum 6 zile, Vladimir Putin a vrut să zguduie din temelii tocmai fundația lumii libere, crezând că se poate înclina în fața amenințărilor sale. Dar a calculat total greșit. A crezut că poate intra în Ucraina și că lumea se va răsturna. În loc, a dat peste un zid puternic, pe care nu l-a anticipat niciodată și nici nu și l-a imaginat. A dat de poporul ucrainean.

Președintele Zelensky, neînfricarea, curajul și determinarea ucrainenilor inspiră cu adevărat lumea. Grupuri de cetățeni care blochează tancurile cu corpurile lor, toți – de la studenți la pensionari, la profesori – s-au transformat în soldați, apărându-și pământul. Și în această luptă, după cum președintele Zelensky a spus în discursul său în Parlamentul European – lumina va câștiga în fața întunericului.

Ambasadorul Ucrainei în Statele Unite este aici în această seară, stă alături de Prima Doamnă. Să vedem dacă fiecare dintre noi este capabil să stea drept în același mod, să se ridice și să trimită un semnal inconfundabil lumii și Ucrainei.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 18 mai 2022, în funcție de condițiile meteorologice, se execută lucrări de reparații pe autostrada A1 Sibiu-Deva și pe DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu – Valea Oltului.

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.