Ministrul Transporturilor: Toţi cetăţenii ucraineni circulă gratuit cu trenurile CFR

Data:

Toţi cetăţenii ucraineni vor putea circula gratuit cu trenurile CFR pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situaţia actuală, a transmis, marţi, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Pentru a clarifica acţiunile ministerului şi ale companiilor aflate în coordonare aduc următoarele precizări: Toţi cetăţenii ucraineni circulă gratuit cu trenurile CFR (pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situaţia din Ucraina); La nivelul Regionalelor de Căi Ferate Bucureşti Nord/Cluj/Galaţi/Iaşi persoanele refugiate din Ucraina primesc asistenţă de la autorităţi locale, ONG-uri”, a anunţat oficialul pe pagina sa de Facebook.

Potrivit ministrului, în acelaşi timp, au fost create puncte speciale de informare cu translator şi s-au amenajat săli de aşteptare unde cetăţenii ucraineni primesc apă şi hrană. De asemenea, garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiaţii din Ucraina. Detalii suplimentare: Regionala CF Bucureşti Nord Două spaţii amenajate – sala de aşteptare clasa a II-a şi un fost spaţiu comercial Puncte de informare: unul pe peronul central Regionala CF Cluj Puncte de frontieră: Halmeu, Sighetu Marmaţiei Spaţii amenajate: Halmeu (sală de aşteptare), Sighetu Marmaţiei (sală de aşteptare), Oradea (sală de aşteptare), Cluj Napoca (sală de aşteptare) Regionala CF Galaţi Puncte de frontieră: Isaccea şi Răduleşti Spaţii amenajate: un spaţiu în Gara Galaţi Regionala CF Iaşi Puncte de frontieră la: Socola, Ungheni Spaţii amenajate: săli de aşteptare la Iaşi şi Suceava Până acum, gratuitatea la transportul feroviar pentru cei care fug de ororile războiului declanşat de Vladimir Putin în Ucraina a fost aplicată în Polonia, Austria, Germania şi Franţa, transmite clubferoviar.ro.

Ministrul francez al Transporturilor, Jean-Baptiste Djebbari, şi preşedintele director-general al SNCF (Société nationale des chemins de fer français, compania feroviară de stat din Franţa), Jean-Pierre Farandou, au anunţat luni că vor autoriza refugiaţii ucraineni să circule gratuit în trenuri de lung parcurs. „Drama care loveşte Ucraina ne atinge pe toţi. Grupul feroviar SNCF şi feroviarii sunt solidari cu refugiaţii ucraineni. La fel ca omologii noştri europeni, le vom permite să circule gratuit în Franţa la bordul TGV şi trenurilor Intercity”, a scris Jean-Pierre Farandou pe contul său de Twitter.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.