fbpx
12.7 C
Cluj-Napoca
AcasăSOCIALRomeo Ţepeş-Focşa: „Este înfiorător, e un sentiment pe care nu ştiu cum...

Romeo Ţepeş-Focşa: „Este înfiorător, e un sentiment pe care nu ştiu cum să-l încadrez, e dureros, am rămas fără cuvinte!”

Publicat în

spot_img
spot_img

Primarul comunei Corbu, Romeo Ţepeş-Focşa, a însoţit, marţi, un transport de ajutoare adunate de localnici, pe care le-a dus la un centru social din localitatea Mihăileni, de lângă vama Siret, aşezământ care oferă hrană şi adăpost refugiaţilor ucraineni.

Primarul a mers şi în vama Siret şi s-a declarat impresionat de drama trăită de aceşti oameni, mărturisind, cu lacrimi în ochi, că pe lângă ajutoare, refugiaţii care fug din calea războiului au nevoie de dovezi de dragoste şi de o îmbrăţişare.

„Este înfiorător, e un sentiment pe care nu ştiu cum să-l încadrez, e dureros, am rămas fără cuvinte. Am dat mâna cu un băieţel de patru ani, nu-şi putea îndoi degetele, era atât de frig, e crunt ce se întâmplă. E ceva ce nu se poate descrie în cuvinte, privirile oamenilor, deznădejdea lor, copii care plâng după părinţi. Am văzut o mamă cu trei copii, am crezut că sunt toţi ai ei, dar doar unul era al ei, iar ceilalţi doi erau de la alte două familii care nu au putut să plece, pentru că unii erau medici, iar ceilalţi lucrau în Armată. (…) Plâng zidurile pe care stau sprijiniţi oamenii ăia, e jale. Te simţi neputincios şi te doare că nu poţi ajuta decât o parte din ei. Adică faci ceva infim, noi ce am dus e nimic pe lângă ce nevoi au. Şi au nevoie de dragoste, au nevoie de îmbrăţişări cred că mai mult decât de o pâine şi o pătură. Sunt oameni care au nevoie să fie luaţi în braţe”, a declarat pentru AGERPRES primarul Romeo Ţepeş-Focşa.

Potrivit acestuia, localnicii din comuna Corbu au donat, în mai puţin de două zile, alimente neperisabile (conserve, paste, făină, biscuiţi, fasole), dar şi pături şi pilote, „pe care oamenii să şi le pună pe umeri”, îmbrăcăminte pentru copii şi bebeluşi, scutece sau obiecte de igienă personală.

Andrei Buda

Articole recente

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Consilierii locali din Târgu Mureș au aprobat proiectul reamenajării străzii Bolyai

Scopul proiectului este de a încuraja mobilitatea bazată pe mersul pe jos, cu bicicleta, diminuarea traficului rutier, reducerea congestiei în zona centrală, îmbunătățirea condițiilor de trafic

Mai multe articole de același fel

Perioada fără sancţiuni pentru contribuabilii care nu utilizează sistemul e-Factura, extinsă până la 31 mai

De la implementarea sistemului RO e-Factura, Ministerul Finanţelor a avut numeroase discuţii şi întâlniri cu reprezentanţii mediului de afaceri pentru îmbunătăţirea platformei, iar prelungirea perioadei permite persoanelor impozabile să îşi continue adaptarea procedurilor/sistemelor la noile cerinţe, pentru a evita sancţiunile.

Conferinţă dedicată provocărilor digitale în jurnalismul contemporan, cu ocazia aniversării a 135 de ani de existenţă a Agenției Naționale de Presă AGERPRES

La mulți ani, AGERPRES!!! În 27 martie 2024 se împlinesc 135 de ani de la înfiinţarea primei agenţii de presă "românească, naţională şi autonomă", având titulatura de Agenţia Telegrafică a României sau Agenţia Română - "Agence Telegraphique de Roumanie" - "Roumagence".