fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI TIMIȘSpitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Victor Popescu" din Timişoara este pregătit...

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara este pregătit să asigure asistenţă medicală răniţilor din Ucraina

Publicat în

spot_img
spot_img

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara a anunţat, marţi, că este pregătit să asigure asistenţă medicală, la nevoie, răniţilor din zona de conflict din Ucraina.

„Spitalul nostru este pregătit pentru a primi răniţi în orice moment. La nivelul spitalului sunt luate toate măsurile necesare în vederea asigurării, la nevoie, a asistenţei medicale răniţilor. Activitatea noastră medicală funcţionează zi de zi, pe echipe operatorii, astfel încât în orice moment să fim în măsură să ne executăm misiunea”, a anunţat unitatea medicală militară, pe facebook.

Spitalul Militar din Timişoara are capabilităţile necesare pentru a interveni şi asigura asistenţă medicală chirurgicală răniţilor, având paturi disponibile şi posibilitatea de a le suplimenta în funcţie de dinamica numărului de pacienţi sosiţi. Totodată, are asigurate stocurile de medicamente şi necesarul de materiale sanitare pentru a face faţă oricăror solicitări şi nevoi.

În semn de solidaritate, pentru răniţii din Ucraina, la nivelul spitalului s-a făcut un apel la cei care doresc să doneze sânge, să se prezinte la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timişoara, situat pe strada Martir Marius Ciopec 1. Programul de donare sânge este de luni până vineri, în intervalul orar 7,30-17,30.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Lideri pentru Justiție și DoR anunță că evenimentul de storytelling Oamenii Dreptății ajunge și la Timișoara

Timp de două ore, conceptul şi dinamica unei reviste sunt transpuse pe scenă în 15 povești spuse de unii dintre cei mai neconvenționali și relevanți povestitori ai momentului: profesioniști în justiție, cât jurnaliști și artiști.