Ucraina a câștigat războiul cu Rusia (la tenis): Elina Svitolina a anunţat că va dona banii armatei ucrainene

Data:

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina-Monfils a jucat meciul cu rusoaica Anastasia Potapova (locul 81 WTA), din primul tur de la turneul de la Monterrey. Ea a câştigat cu scorul de 6-2, 6-2, după 64 de minute şi a anunţat că va dona banii armatei ucrainene.

“A fost un meci special din cauza a ceea ce întâmplă acum în Ucraina, este terifiant. Au trecut şase zile şi toţi jucătorii ucraineni de tenis şi ucrainenii care sunt acolo, am fost cu adevărat îngroziţi de ceea ce se întâmplă”, a spus ea după meci.

“Joc aici nu doar pentru mine, joc pentru ţara mea, joc pentru ajutorul armatei ucrainene şi al oamenilor care au nevoie. Fiecare victorie pe care o voi obţine va fi foarte specială. Cred că este misiunea mea să unesc comunitatea noastră de tenis pentru a fi alături de Ucraina, deoarece ce se întâmplă este îngrozitor”, a menţionat numărul 15 mondial.

Svitolina a jucat în echipamentul galben-albastru cu care a evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, când a obţinut medalia de bronz.

Iniţial, ea nu a dorit să joace meciul cu sportiva din Rusia, afirmând că aşteaptă o reacţie clară din oartea WTA, ATP şi ITF cu prvire la prezenţa jucătorilor ruşi în circuit.

În turul următor, Svitolina va evolua contra sportivei din Bulgaria, Viktoria Tomova.

Svitolina a câştigat turneul de la Monterrey în 2020.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.