fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEUcraina a câștigat războiul cu Rusia (la tenis): Elina Svitolina a anunţat...

Ucraina a câștigat războiul cu Rusia (la tenis): Elina Svitolina a anunţat că va dona banii armatei ucrainene

Publicat în

spot_img
spot_img

Jucătoarea de tenis Elina Svitolina-Monfils a jucat meciul cu rusoaica Anastasia Potapova (locul 81 WTA), din primul tur de la turneul de la Monterrey. Ea a câştigat cu scorul de 6-2, 6-2, după 64 de minute şi a anunţat că va dona banii armatei ucrainene.

„A fost un meci special din cauza a ceea ce întâmplă acum în Ucraina, este terifiant. Au trecut şase zile şi toţi jucătorii ucraineni de tenis şi ucrainenii care sunt acolo, am fost cu adevărat îngroziţi de ceea ce se întâmplă”, a spus ea după meci.

„Joc aici nu doar pentru mine, joc pentru ţara mea, joc pentru ajutorul armatei ucrainene şi al oamenilor care au nevoie. Fiecare victorie pe care o voi obţine va fi foarte specială. Cred că este misiunea mea să unesc comunitatea noastră de tenis pentru a fi alături de Ucraina, deoarece ce se întâmplă este îngrozitor”, a menţionat numărul 15 mondial.

Svitolina a jucat în echipamentul galben-albastru cu care a evoluat şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020, când a obţinut medalia de bronz.

Iniţial, ea nu a dorit să joace meciul cu sportiva din Rusia, afirmând că aşteaptă o reacţie clară din oartea WTA, ATP şi ITF cu prvire la prezenţa jucătorilor ruşi în circuit.

În turul următor, Svitolina va evolua contra sportivei din Bulgaria, Viktoria Tomova.

Svitolina a câştigat turneul de la Monterrey în 2020.

Articole recente

Tururi ghidate gratuite pentru turiștii care vizitează Oradea

Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune oferă pentru al doilea an consecutiv, în fiecare weekend, începând cu 1 iunie 2023, tururi ghidate gratuite

Sindicatele din Educație resping propunerea Guvernului de majorări ale veniturilor personalului didactic

Guvernul a pregătit o ordonanţă de urgenţă care va asigura majorări ale veniturilor personalului didactic, didactic auxiliar şi nedidactic. Sindicatele respins oferta

Duminică, ora 18:00 U- BT Cluj Napoca -CSM CSU Oradea. Se joacă cu titlul pe masă. Clujenii pot deveni campioni pentru al treilea an...

U-Banca Transilvania şi CSM CSU Oradea se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 18:00 în BT Arena, în meciul cu numărul VI din finala Ligii Naţionale.

Duminică, ora 14:00 Gloria Buzău – UTA. Manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1

Gloria Buzău și UTA Arad se întâlnesc duminică, 28 mai, cu începere de la ora 14.00, în manșa tur a barajului de retrogradare/promovare în Liga 1.

Mai multe articole de același fel