Atac cibernetic asupra unor sateliţi care deservesc Europa şi Ucraina. Daunele produse sunt „ireparabile”

Data:

Armata franceză a anunţat joi că a observat un atac cibernetic asupra unei reţele de sateliţi care furnizau servicii pentru Europa şi Ucraina Zeci de mii de terminale de uz civil au fost afectate, iar daunele sunt „ireparabile”, scrie agenţia EFE.

Franţa nu a atribuit oficial atacul vreunei ţări, dar în contextul războiului din Ucraina consideră Rusia ca fiind primul suspect.

„Constatăm că o reţea de sateliţi care servesc Europa şi Ucraina au fost victime ale unui atac cibernetic”, a declarat la o conferinţă de presă generalul francez Michel Friedling, responsabil cu comanda unităţii aerospaţiale.

Potrivit acestuia, daunele produse de atacul cibernetic sunt „ireparabile”, dar nu a menţionat numărul conexiunilor afectate, precizând că aceste date trebuie oferite de companiile prejudiciate în urma căderii terminalelor.

Sursa: Digi24.ro

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.