Concurs internațional de vinuri într-o comună din județul Mureș

Data:

Consilierii județeni au aprobat luni, 28 februarie, cu prilejul unei ședințe extraordinare de lucru, participarea Consiliului Judeţean Mureş la organizarea, desfăşurarea şi finanţarea activităţilor culturale şi sociale de interes public judeţean pe parcursul anului 2022, iar în acest sens a fost aprobat un buget general de 4 milioane de lei.

Pe lista evenimentelor finanțate de către Consiliul Județean Mureș se află și Concursul Internațional de Vinuri – Bălăușeri XXVI, eveniment care va beneficia de un sprijin financiar în valoare de 20.000 de lei.

Concursul va fi organizat de Asociația Viticultorilor de pe Valea Târnavei Mici și se va desfășura în perioada 8-12 martie, în localitatea Bălăușeri.

”Evenimentul propus este adresat tuturor viticultorilor mici și mijlocii, cu suprafețe de viță de vie mai mici de 100 de hectare. Acținea a devenit o tradiție iar cei care participă vin și din alte țări – anul acesta organizatorii vor avea participanți cel puțin din Ungaria, Slovacia, Croația. Calitatea vinurilor prezentate este jurizată de somelieri și persoane care apreciază vinurile de calitate, toți constituiți în trei comisii, care la final vor acorda medalii de aur, argint și bronz. Perioada desfășurării concursului presupune, colectarea vinurilor, mostrarea acestora, activități administrative și premierea vinurilor – sâmbătă”, se menționează în descrierea evenimentului.

Totodată, organizatorii festivalului au mai precizat că printre zonele cu potențial viticol din județ ”se numără și cea a cursului de mijloc a râului Târnava Mică”, iar micii cultivatori ”încearcă să redobândească faima de odinioară a vinului produs în aceste locuri, ocupație preponderentă în secolele trecute.”

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Restricții de circulație pe autostrada A1 Sibiu-Sebeș-Deva

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, astăzi, 18 mai 2022, în funcție de condițiile meteorologice, se execută lucrări de reparații pe autostrada A1 Sibiu-Deva și pe DN7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu – Valea Oltului.

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.