Primăria Oradea anunţă că a fost solicitată să sprijine oraşul înfrăţit Ivano-Frankivsk din Ucraina

Data:

Primăria Oradea anunţă că a fost solicitată să sprijine logistic şi sanitar oraşul Ivano-Frankivsk din Ucraina, cu care are încheiat un acord de înfrăţire din anul 2003. Municipalitatea orădeană caută o modelitate legală pentru a putea oferi acest ajutor.

Potrivit Primăriei Oradea, în adresa oficială semnată chiar de primarul comunităţii ucrainiene se precizează: “Am fi recunoscători dacă Consiliul Local al Municipiului Oradea şi-ar arăta solidaritatea şi suportul către comunitatea noastră. Apreciem cooperarea noastră şi realizările comune şi tindem să credem că avem un aliat în rândul oraşele înfrăţite cu noi. Vă rugăm să luaţi în considerare posibilitatea de a ne oferi sprijin pentru a veni în întâmpinarea nevoilor de apărare teritorială şi protecţie civilă. În aceste timpuri grele pe care Ucraina le experimentează, suportul pe care ni l-aţi putea oferi ne-ar ajuta să depăşim tensiunile din spaţiul european”, a transmis, într-o scrisoare oficială, Ruslan Martsinkiv, primarul din Ivano-Frankivsk.

Prin această adresă, sunt solicitate bunuri precum: echipamente de comunicare şi supraveghere (staţii radio, baterii, binoclu etc.); uniforme (ţinută de camuflaj, ochelari speciali, genunchiere, cotiere, bocanci, saci de dormit etc.); echipamente medicale: truse de prim ajutor (pansamente sterile, măşti, spray nazal şi alte medicamente); echipamente IT şi consumabile (laptop, imprimantă, baterie externă ş.a.).

“Ne dorim să dăm curs acestei solicitări. Momentan, căutăm o procedură legală pentru a putea face acest lucru. Cel mai probabil, ajutorul de urgenţă va trebui aprobat de Consiliul Local. Suntem solidari cu poporul ucrainean în aceste momente grele şi empatizăm cu suferinţele acestuia”, a afirmat primarul din Oradea, Florin Birta.

Oraşul ucrainean Ivano-Frankivsk se află la o distanţă de circa 400 de kilometri de Oradea şi are o populaţie de 227.000 de persoane.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Spectacol pentru elevii orădeni susținut de Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria

Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria a prezentat marţi, la Colegiul naţional "Mihai Eminescu" din Oradea, un spectacol în premieră, dedicat elevilor, în cadrul proiectului pilot în România "Teatru contemporan în săli de clasă", a informat marţi, într-un comunicat, teatrul orădean.

Opt percheziţii la persoane care sunt bănuite de furtul unui seif cu bani 

Conform sursei citate, în urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe telefoane mobile, înscrisuri (bonuri de casă cu sume cheltuite), 15.900 de euro, 60.200 de lei, documentele autoturismului folosit, 2 staţii de emisie-recepţie şi obiecte vestimentare.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.