Autorităţile de frontieră române şi ungare au convenit să deschisă trei artere de control, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II

Data:

Autorităţile de frontieră române şi ungare au convenit să deschisă trei artere de control, în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, doar pentru cetăţenii ucraineni care se îndreaptă spre ţări din Uniunea Europeană.

“De comun acord cu autorităţile ungare, la Nădlac II s-au creat trei artere, din cele şase de pe sensul de ieşire, doar pentru cetăţenii ucraineni. Motivaţia este contextul umanitar, dar şi faptul că verificarea cetăţenilor ucraineni de către autorităţile ungare durează mai mult şi duce la creşterea timpului de aşteptare şi pentru ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Conform sursei citate, peste 60% dintre persoanele car se prezintă la Nădlac II pentru a ieşi din România sunt cetăţeni ucraineni.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro