Biblia de la Ostrog (Ucraina), exponatul lunii martie, la Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia

Data:

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia, propune ca exponat al lunii martie, un exemplar din Biblia de la Ostrog (Ucraina).

Biblia de la Ostrog, este prima biblie tipărită în spațiul ucrainean. De remarcat că în centrul cultural de la Ostrog (Ucraina), biblia a fost tradusă în limba slavonă veche și tipărită în 1500 de exemplare

Din acestea se mai păstrează în prezent 300.

Manifestarea va cuprinde și alte prezentări dedicate istoriei Ucrainei.

Exponatul va fi vernisat vineri, 4 martie 2022, cu începere de la ora 16.00, la Sala Unirii, iar vernisajul va fi transmis online pe pagina de Facebook a Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Muzeul Național al Unirii și Direcția Județeană pentru Cultură Alba.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

În weekend a avut loc Festivalului corurilor de copii și tineret „Timotei Popovici”

Evenimentul a avut loc la Palatul Cultural și a debutat cu o triplă lansare de carte: primul volum intitulat „Episcopii Caransebeșului și muzica”, sub condeiul domnului prof. univ. dr. Dumitru Jompan și sub tiparul Editurii Episcopiei Caransebeșului, „Cercetări și studii: etno-muzicologie, bizantinologie și etnologie”, nr. 5/2022, sub condeiul prof. univ. dr. habil.

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.