Credincioşii din cele zece protopopiate din judeţele Alba şi Mureş au donat până joi 200.000 de lei pentru refugiați

Data:

Credincioşii din cele zece protopopiate din judeţele Alba şi Mureş au donat până joi 200.000 de lei, fiind colectate, de asemenea, şi cantităţi însemnate de alimente în cadrul campaniei umanitare “Din dragoste pentru ucraineni”, aflată în plină desfăşurare, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES de Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia.

“Până în momentul de faţă, din întreg cuprinsul Arhiepiscopiei a fost strânsă suma de 200.000 de lei, ca urmare a donaţiilor credincioşilor din cele zece protopopiate. De asemenea, au fost colectate cantităţi însemnate de alimente în numeroase comunităţi parohiale. La sfârşitul acestei săptămâni, două transporturi de alimente din municipiile Târgu-Mureş şi Reghin vor avea ca destinaţie zonele de primire în ţară a refugiaţilor din Ucraina”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, două microbuze din protopopiatul Târnăveni au avut miercuri ca destinaţie punctul de frontieră de la Isaccea, judeţul Tulcea, fiind transportate produse de igienă, medicamente, alimente neperisabile, lenjerie pentru pat, alcool sanitar, pelerine pentru adulţi şi copii, pături, saltele şi jucării, în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, comunitatea parohială din Solovăstru, judeţul Mureş, împreună cu Asociaţia Civitas, s-a alăturat campaniei de ajutorare “Din dragoste pentru ucraineni”, iar la iniţiativa preotului paroh Adrian Ganea au fost colectate alimente neperisabile şi produse de igienă în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Totodată, a fost strânsă suma de 13.500 de lei, din care au fost cumpărate inclusiv medicamente, oferite mai apoi refugiaţilor de la tabăra de pe stadionul din Siret. Au fost achiziţionate îmbrăcăminte şi încălţăminte, destinate cetăţenilor ucraineni prezenţi în localitatea Sculeni, judeţul Iaşi, iar la Direcţia de Asistenţă Socială din Siret au fost oferite alimente, apă şi medicamente. Din totalul sumei iniţiale au mai rămas 5.800 de lei, care vor fi oferiţi unor refugiaţi.

O altă parohie, din Jabeniţa, judeţul Mureş, prin preotul Hadrian Horatiu Mălinaş, s-a alăturat campaniei umanitare, fiind achiziţionate produse de igienă, precum şi 20 de lenjerii de pat. Toate acestea au fost transportate la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice de la Sculeni. De asemenea, la Şcoala Gimnazială “Alexandru Ceuşianu” din Reghin au fost oferite produse neperisabile, obiecte de igienă şi lanterne, care vor ajunge ulterior în posesia cetăţenilor ucraineni.

În decursul ultimelor trei zile, în parohia Şăulia de Câmpie, judeţul Mureş, au fost colectate ajutoare materiale în valoare de 10.000 de lei, care au fost oferite apoi unor cetăţeni ucraineni de către preotul paroh Sebastian Bold, care s-a deplasat la punctul de frontieră de la Rădăuţi-Prut. Şi la Parohia Iernut I, comunitatea a strâns ajutoare materiale în valoare de 4.500 de lei, mai precizează comunicatul citat.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.