fbpx
spot_img
10.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAÎncep lucrările de construcţie a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe

Încep lucrările de construcţie a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de construcţie a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, care va avea o lungime de aproape 11,56 kilometri, vor începe în vara acestui an şi vor dura aproximativ 24 de luni, informează reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Potrivit sursei citate, proiectul pentru construirea variantei de ocolite a municipiului Sfântu Gheorghe a fost predat de către asocierea de firme care se va ocupa inclusiv de construcţie.

„Noua şosea va avea o lungime de 11,56 km şi va costa peste 280 de milioane de lei cu TVA. Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecţii giratorii, astfel: intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN12, km 0+000, intersecţie giratorie cu Drumul judeţean DJ103B la km 3+268, intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN13E la km 8+032, intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN12, km 11+556”, se arată într-un comunicat de presă al DRDP Braşov.

De asemenea, vor fi realizate trei pasaje, unul peste Calea Ferată 316 (Braşov – Ciceu – Deda – Războieni) şi altul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe – Breţcu) care vor avea o lungime de 355 metri fiecare, precum şi un pasaj peste Calea Ferată 316 (Braşov – Ciceu – Deda – Războieni) şi peste Râul Olt va avea lungimea totală de 526 metri.

„În lungul traseului propus vor fi amplasate două spaţii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR şi câte un corp cu toalete publice), precum şi un centru de întreţinere (la intersecţia dintre DN13E şi VOSFG) la km 7+950. Lucrările de construcţie vor începe în această vară şi vor dura aproximativ doi ani” , se mai menţionează în comunicat.

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe va fi realizată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Aceasta ar urma să se desprindă din DN12, care vine dinspre Braşov, înainte de localitatea Coşeni şi să reintre pe acest drum în partea de nord, spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Potrivit autorităţilor, viitorul drum de centură va contribui la reducerea timpului de călătorie de tranzit prin municipiul Sfântu Gheorghe, la îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi călători, la reducerea timpului de călătorie ca urmare a creşterii vitezei de deplasare, la sporirea gradului de siguranţă a traficului şi îmbunătăţirea mediului şi calităţii vieţii.

Andrei Buda

Articole recente

Compania Naţională de Investiţii, desemnată ca structură de implementare pentru construcţia şi dotarea viitorului Institut Regional de Oncologie Timişoara

Institutul Regional de Oncologie Timişoara este o investiţie de aproximativ 1.150.000.000 lei și va fi finanţată din PNRR

Guvernul a adoptat o hotărâre pentru deschiderea unui punct de trecere a frontierei la Beba Veche (România) – Kübekháza (Ungaria)

Punctul de trecere a frontierei va fi destinat traficului internaţional de persoane, precum şi traficului internaţional de mărfuri, până la limita de greutate totală de 3,5 tone.

Fosile de mamut descoperite în județul Timiș

”Împreună, continuăm să scriem capitolele fascinante ale trecutului nostru!”, au transmis reprezentanții instituției de cultură.

74 de proiecte culturale au intrat în etapă finală pentru a primi finanțare de la Primăria Brașov

Cele 74 de proiecte eligibile acoperă categorii de arii tematice diferite, de la arte vizuale la muzică, teatru, dans, artă digitală sau educație prin cultură, valoarea totală a finanțărilor solicitate fiind de 9,61 milioane de lei.

Mai multe articole de același fel

Antal Árpád anunţă construirea unei noi zone rezidenţiale pentru familii tinere care lucrează în domeniul sănătăţii şi al educaţiei, pe locul unei foste ferme...

Primarul din Sfântu Gheorghe a adăugat că „aceasta este o altă piatră de hotar pentru oraşul nostru, deoarece noul campus dual, noul centru educaţional, le va permite copiilor noştri să înveţe meseriile viitorului, de la liceu până la universitate, în parteneriat cu firmele locale”.

Au început înscrierile pentru cea de-a 13 ediţie a ”Galopiadei secuieşti”

Galopiada va cuprinde atât cursele tradiţionale, cât şi demonstraţii de călărie, lupte pe cai, spectacole de cascadorie, programe pentru copii şi un târg meşteşugăresc şi de produse tradiţionale.

Au început lucrările de izolare exterioară a viitorului spital de pneumologie din Sfântu Gheorghe

Unitatea medicală, care se construieşte în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe, va avea o capacitate de spitalizare de 34 de paturi, repartizate în saloane cu câte două locuri şi va cuprinde şi o policlinică şi un dispensar de specialitate.