fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI COVASNAÎncep lucrările de construcţie a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe

Încep lucrările de construcţie a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe

Publicat în

spot_img
spot_img

Lucrările de construcţie a viitoarei centuri ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe, care va avea o lungime de aproape 11,56 kilometri, vor începe în vara acestui an şi vor dura aproximativ 24 de luni, informează reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Braşov.

Potrivit sursei citate, proiectul pentru construirea variantei de ocolite a municipiului Sfântu Gheorghe a fost predat de către asocierea de firme care se va ocupa inclusiv de construcţie.

„Noua şosea va avea o lungime de 11,56 km şi va costa peste 280 de milioane de lei cu TVA. Implementarea acestui proiect presupune realizarea a 4 intersecţii giratorii, astfel: intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN12, km 0+000, intersecţie giratorie cu Drumul judeţean DJ103B la km 3+268, intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN13E la km 8+032, intersecţie giratorie cu Drumul naţional DN12, km 11+556”, se arată într-un comunicat de presă al DRDP Braşov.

De asemenea, vor fi realizate trei pasaje, unul peste Calea Ferată 316 (Braşov – Ciceu – Deda – Războieni) şi altul peste Calea Ferată 318 (Sfântu Gheorghe – Breţcu) care vor avea o lungime de 355 metri fiecare, precum şi un pasaj peste Calea Ferată 316 (Braşov – Ciceu – Deda – Războieni) şi peste Râul Olt va avea lungimea totală de 526 metri.

„În lungul traseului propus vor fi amplasate două spaţii de servicii tip S1 (în fiecare dintre ele vor fi amenajate 25 locuri de parcare pentru autoturisme, 16 locuri de parcare pentru TIR şi câte un corp cu toalete publice), precum şi un centru de întreţinere (la intersecţia dintre DN13E şi VOSFG) la km 7+950. Lucrările de construcţie vor începe în această vară şi vor dura aproximativ doi ani” , se mai menţionează în comunicat.

Viitoarea centură ocolitoare a municipiului Sfântu Gheorghe va fi realizată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare.

Aceasta ar urma să se desprindă din DN12, care vine dinspre Braşov, înainte de localitatea Coşeni şi să reintre pe acest drum în partea de nord, spre Miercurea Ciuc, după ce va ocoli localităţile Chilieni, Coşeni şi Sfântu Gheorghe.

Potrivit autorităţilor, viitorul drum de centură va contribui la reducerea timpului de călătorie de tranzit prin municipiul Sfântu Gheorghe, la îmbunătăţirea condiţiilor de transport pentru bunuri şi călători, la reducerea timpului de călătorie ca urmare a creşterii vitezei de deplasare, la sporirea gradului de siguranţă a traficului şi îmbunătăţirea mediului şi calităţii vieţii.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel