Răsturnare de situație în războiul Rusia – Ucraina. Ce se întâmplă cu armata lui Putin

Data:

Răsturnare de situație în războiul Rusia – Ucraina. Au ieșit la iveală dezvăluiri noi despre armata lui Vladmir Putin. Dezvăluirile au fost făcute de un grup independent de jurnalism de investigații, specializat în verificarea faptelor. Amintim că azi este a zecea zi de război în Ucraina. În urmă cu puțin timp, armata rusă a anunțat încetarea focului pentru a permite evacuarea civililor pe coridoare umanitare în orașele Mariupol și Volnovakha, potrivit anunțului făcut de Ministerul rus al Apărării.

Potrivit dezvăluirilor făcute de un un grup independent de jurnalism de investigații specializat în verificarea faptelor, armata lui Vladimir Putin ar fi la pas de a rămâne fără resurse de bază.

Jurnalistul Christo Grozev susține că Rusia mai are resurse pentru război numai până duminică, după care ar urma să se prăbușească. În plus, tot săptămâna viitoare, Moscova se va confrunta cu sancțiuni de o amploare „fără precedent”, sancțiuni care îl vor afecta și mai mult pe Vladimir Putin.

De precizat este că dezvăluirile au fost făcute de Bellingcat, un de jurnalism de investigație cu sediul în Olanda, care este specializat în verificarea faptelor și informații cu sursă deschisă. Grupul acesta și-a câștigat reputația întrucât majoritatea anchetelor și analizelor realizate s-au dovedit a fi reale.

În urmă cu puțin timp, armata rusă a anunțat încetarea focului, ca să poată permită evacuarea civililor pe coridoare umanitare în orașele Mariupol și Volnovakha, a fost anunțul Ministerului rus al Apărării.

„Începând cu 10.00 AM ora Moscovei (09.00 ora României), partea rusă declară încetarea focului și deschiderea coridoarelor umanitare pentru a permite civililor să plece din Mariupol și Volnovakha”, a anunțat Ministerul Apărării de la Moscova, conform agențiilor de presă ruse.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.