Atlete de la CS Unirea Alba Iulia, prezente în lotul României, la Campionatul Mondial de Marș din Oman

Data:

O delegație a CS Unirea Alba Iulia, formată din sportivele Mihaela Acatrinei, Ana Rodean și antrenorul Gabriel Avram, a făcut parte din lotul României ce a participat la Campionatul Mondial de Marș din Oman, țară arabă situată la gura Golfului Persic.

Campionatul s-a desfășurat în Capitala Muscat, în premieră într-o țară arabă, și a constituit o mare provocare pentru întreg lotul României și implicit pentru echipa CS Unirea Alba Iulia.

În primul rând a trebuit să ne adaptam rapid unui salt termic de aproape 30 grade, trecând de la iarnă – în plină vară, în doar 24 de ore. Pe lângă acest șoc, sportivii au trebuit să facă față unui traseu extrem de dificil, cum n-am mai întâlnit la nici o competiție de marș de până acum. Bucla de 2 km pe care s-a desfășurat competiția a fost pe un traseu jumătate în pantă (urcare) jumătate la vale (coborâre) care i-a solicitat la maximum pe competitori.

Combinația acestor doi factori (temperatura + traseu) a influențat mult valoarea rezultatelor. Este cunoscut faptul că la marș, din cauza specificului tehnicii, nu poți recupera la coborâre ceea ce pierzi la urcare. Din aceste motive timpii realizați sunt inferiori celor obținuți în condiții normale, a transmis antrenorul Gabriel Avram.

Mihaela Acatrinei s-a clasat pe locul 30 în proba de 20 de kilometri marș. Acesta este cel mai bun loc pe care l-a obținut, de-a lungul carierei, într-o competiție mondială de senioare.

Campionatul s-a desfășurat în perioada 4-5 martie 2022 cu respectarea tuturor restricțiilor și măsurilor în contextul pandemic.

Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (atlete cu dublă legitimare: CS Unirea Alba Iulia și CSU Reșița) luptă în continuare pentru calificarea la competiția supremă din acest an – Campionatele Mondiale de Atletism care vor avea loc în luna iulie la Eugene, Oregon, Statele Unite ale Americii.

CS Unirea Alba Iulia transmite felicitări tuturor sportivilor participanți!

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

”Zilele muzicale Carl Filtsch” vineri și sâmbătă, la Sebeș

Municipiul Sebeș, prin Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș, organizează vineri și sâmbătă un eveniment omagial dedicat memoriei muzicianului Carl Filtsch (1830-1845), născut la Sebeș și considerat unul dintre cei mai mari pianiști ai secolului al XIX-lea și cel mai strălucit discipol al marilor compozitori Frédéric Chopin și Franz Liszt.

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Spaniei

Olandezul Max Verstappen a câștigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, desfășurat la Barcelona! Campionul mondial a făcut o cursă constant bună, chiar dacă a avut anumite probleme cu monopostul.

AC Milan este noua campioană a Italiei

Echipa de fotbal AC Milan, învingătoare duminică la Sassuolo cu 3-0, este noua campioană a Italiei, încheind Serie A cu un avans de două puncte faţă de marea rivală Inter Milano, deţinătoarea titlului, ce a câştigat cu acelaşi scor meciul de acasă cu Sampdoria.