Rușii nu-și vor mai putea folosi cardurile bancare

Data:

În câteva zile, rușii nu-și vor mai putea folosi cardurile bancare. Visa și Mastercard au anunțat sâmbătă seară că suspendă toate operațiunile în Rusia. Asta înseamnă că oamenii nu vor mai putea folosi nici măcar automatele bancare, nu vor mai putea face plăți online și vor fi nevoiți să retragă banii de la ghișeu, ca în urmă cu câteva decenii.

Visa a anunțat sâmbătă că va întrerupe tranzacțiile din Rusia „în următoarele zile”, adăugând că, odată cu intrarea în vigoare a interdicției, cardurile emise în Rusia nu vor funcționa în străinătate, iar cardurile emise în străinătate nu vor funcționa în Rusia.

„Suntem obligați să acționăm astfel, din cauza invaziei neprovocate a Rusiei în Ucraina și a evenimentelor inacceptabile la care am fost martori”, a declarat Al Kelly, directorul general al Visa.

La scurt timp, Mastercard a făcut un anunț similar, calificând războiul Rusiei împotriva Ucrainei drept „șocant și devastator”. Interdicția Mastercard va fi similară cu cea a Visa. „Prin această acțiune, cardurile emise de băncile rusești nu vor mai fi susținute de rețeaua Mastercard. Și orice card Mastercard emis în afara țării nu va funcționa la comercianții sau la bancomatele din Rusia”, a precizat compania într-un comunicat. „Acestea au fost și vor continua să fie zile foarte dificile – mai ales pentru angajații noștri și familiile lor din Ucraina, pentru colegii noștri care au rude și prieteni în regiune, pentru colegii noștri din Rusia și pentru noi, ceilalți, care privim de la distanță”, a adăugat compania.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Un soldat rus a fost omorât de ucraineni în timp ce făcea live pe TikTok

Potrivit presei din străinătate, rusul făcea live pe TikTok și spunea că misiunea lor în acea zonă s-a încheiat cu succes, afirmând că a fost o operațiune de nota 5+ (echivalentul notei 10 în România), în momentul în care lângă el a căzut un obuz trimis de armata ucraineană.