„Războiul poate domina cu forţă pentru o vreme viaţa noastră”- afirmă vicepremierul Kelemen Hunor

Data:

Războiul poate domina cu forţă pentru o vreme viaţa noastră, dar, în cele din urmă, vor învinge cei care au ceva pentru care să lupte, afirmă vicepremierul Kelemen Hunor, într-un mesaj de Ziua internaţională a femeii.

“Trăim vremuri în care mamele fug din faţa războiului cu copiii în braţe. Anul acesta, 8 Martie este, în primul rând, despre ele, despre mamele ale căror vieţi cotidiene sunt marcate de incertitudine în aceste zile şi săptămâni. În vremuri de război, ele fac cele mai mari sacrificii şi ne învaţă cele mai importante lecţii. Pentru că este atât un sacrificiu, cât şi o dovadă a iubirii să ne părăsim părinţii, soţii, pentru a ne salva copiii. Războiul poate domina cu forţă pentru o vreme viaţa noastră, dar, în cele din urmă, vor învinge cei care au ceva pentru care să lupte. Trăiască femeile din Ucraina, trăiască femeile care fug din Ucraina. Trăiască cei care salvează viaţa din faţa morţii”, a scris Kelemen Hunor, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră a informat marţi că în data de 7 martie, în interval de 24 de ore, la nivel naţional, prin punctele de frontieră au intrat în România 29.636 de cetăţeni ucraineni (în scădere cu 12,7% faţă de ziua precedentă). De la începerea conflictului din Ucraina, 3.469 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.