Termenul de depunere a propunerilor pentru includerea obiectivelor în cele 12 rute turistice/culturale din PNRR, prelungit cu o săptămână, din cauza războiului din Ucraina

Data:

Termenul limită de depunere a propunerilor pentru includerea obiectivelor în cele 12 rute turistice/culturale din PNRR este prelungit cu o săptămână, din cauza declanşării războiului din Ucraina, iar autorităţile române sunt implicate în acordarea de ajutor umanitar refugiaţilor din ţara vecină.

UDMR anunţă, luni, printr-un comunicat de presă, că titularii obiectivelor pot transmite propuneri de obiective până la noul termen limită de 20 martie 2022, în loc de 13 martie 2022. 

”Cele 12 rute turistice/culturale sunt: ruta castelelor, ruta curiilor, ruta culelor, traseul gastronomiei tradiţionale, ruta bisericilor fortificate, ruta bisericilor din lemn, ruta mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântului Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăţilor, refacerea peisajului cultural din Delta Dunării în vederea creşterii atractivităţii zonei şi ruta satelor cu arhitectură tradiţională”, se arată document.  

Prin PNRR se vor cheltui 103,53 milioane de euro pentru această investiţie ce face parte integrantă din Componenta C11 – Turism şi Cultură. 

“Situaţia creată de război ne pune pe toţi într-o poziţie dificilă. Mai multe municipalităţi de la frontieră au cerut prelungirea termenului. Cu toţii încercăm să ajutăm, iar fiecare ajută acolo unde poate. Desigur, trebuie să continuăm şi munca începută, dar cel mai important este să acordăm tot ajutorul refugiaţilor, acesta fiind motivul pentru care am prelungit cu o săptămână termenul de aplicare”, a declarat Csilla Hegedüs, secretar de stat în cadrul Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). 

În cadrul acestei investiţii, tipurile de beneficiari sunt următoarele: 

 1. Ruta castelelor, curiilor, culelor, bisericilor fortificate, bisericilor de lemn, mănăstirilor din zona Moldovei, ruta Sfântului Ladislau, traseul castrelor romane, ruta cetăţilor şi ruta bisericilor fortificate: 
 • unităţile administrativ teritoriale sau parteneriate între acestea; 
 • consilii judeţene; 
 • persoanele juridice de drept privat 
 • unităţile aparţinând unui cult religios recunoscut în România; 
 • organizaţii neguvernamentale care au drepturi reale, pentru care poate fi acordat dreptul de intervenţie asupra obiectivului (avize/autorizaţie de construire). 
 1. Ruta caselor cu arhitectură tradiţională, ruta pentru refacerea peisajului cultural din Delta Dunării: 
 • unităţi administrativ teritoriale sau parteneriate între acestea; 
 • consilii judeţene; 
 • unităţile administrativ teritoriale; 
 • organizaţiile neguvernamentale; 
 • persoane fizice; 
 1. Ruta gastronomiei tradiţionale: 
 • consilii judeţene sau parteneriate între acestea 

Investiţiile pentru restaurarea/reabilitarea obiectivelor vor fi coordonate în parteneriat de Compania Naţională de Investiţii şi/sau Unitatea de Management a Proiectului. 

Termenul maxim până la care investiţiile finanţate prin PNRR pot fi finalizate este de 30 iunie 2026 

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

În weekend a avut loc Festivalului corurilor de copii și tineret „Timotei Popovici”

Evenimentul a avut loc la Palatul Cultural și a debutat cu o triplă lansare de carte: primul volum intitulat „Episcopii Caransebeșului și muzica”, sub condeiul domnului prof. univ. dr. Dumitru Jompan și sub tiparul Editurii Episcopiei Caransebeșului, „Cercetări și studii: etno-muzicologie, bizantinologie și etnologie”, nr. 5/2022, sub condeiul prof. univ. dr. habil.

24 de lucrări ale artistului Aurel Sârbu, vernisate în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Expoziția reunește lucrări reprezentative pentru activitatea de peste 30 de ani a pictorului, a căror tematică a fost inspirată de poezia și filosofia lui Lucian Blaga, precum și de lumea satului românesc.