Volodimir Zelenski, discurs istoric susținut în Parlamentul britanic unde l-a parafrazat pe Winston Churchill: “Vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe țărmuri, pe străzi”

Data:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a susținut marți, un discurs fără precedent în fața parlamentarilor britanici reuniți în Camera Comunelor. Pentru prima dată în istorie, un șef de stat străin s-a adresat Parlamentului. Zelenski a promis că va continua lupta împotriva Rusiei, citându-i pe William Shakespeare și pe fostul premier britanic Winston Churchill.

Vorbind prin videoconferință, liderul de la Kiev a fost întâmpinat cu ovații, după cum relatează BBC, care precizează că Zelenski a salutat sancțiunile impuse Rusiei, i-a mulțumit premierului Boris Johnson pentru susținere și a făcut trimitere la celebra frază a lui Winston Churchill din cel de-al Doilea Război Mondial.

Vom lupta până la capăt, pe mare, în aer. Vom continua să luptăm pentru pământul nostru, indiferent de costuri. Vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe țărmuri, pe străzi …“, a spus Zelenski, parafrazându-l pe Churchill.

“Ne vom lupta pe plaje. Ne vom lupta pe terenurile de debarcare. Ne vom lupta în câmp şi pe străzi, ne vom lupta în munţi. Nu ne vom preda niciodată”, spunea Churchill, într-un discurs memorabil susținut la 4 iunie 1940 în Camera Comunelor pentru a se opune Germaniei naziste.

Discursul lui Zelenski în fața Camerei Comunelor este a treia astfel de înfățișare occidentală a liderului de la Kiev de la debutul războiului declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, el adresându-se Parlamentului European și Senatului SUA.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Un soldat rus a fost omorât de ucraineni în timp ce făcea live pe TikTok

Potrivit presei din străinătate, rusul făcea live pe TikTok și spunea că misiunea lor în acea zonă s-a încheiat cu succes, afirmând că a fost o operațiune de nota 5+ (echivalentul notei 10 în România), în momentul în care lângă el a căzut un obuz trimis de armata ucraineană.