S-au încheiat negocierile Rusia-Ucraina. Lavrov: „Nu plănuim să atacăm alte ţări. Noi nu am atacat nici Ucraina”

Data:

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov şi omologul său ucrainean Dmitro Kuleba au discutat, joi în Turcia. A fost prima întâlnire la acest nivel, de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie.

Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, a declarat că a discutat cu omologul său ucrainean chestiuni umanitare, inclusiv ce fac trupele pentru a proteja civilii.

Lavrov i-a acuzat pe „naționaliștii” ucraineni că folosesc civili ca scuturi umane.

Ministrul rus a mai spus că au fost discutate coridoare umanitare din Ucraina, adăugând că acele rute sunt determinate de echipe din fiecare țară.

Aprovizionarea cu alimente și stabilitatea prețurilor în Europa au fost, de asemenea, pe ordinea de zi, a spus el reporterilor.
Răspunzând la o întrebare a BBC cu privire la posibilitatea unei încetări a focului, Lavrov a spus că „operațiunea militară specială” va continua.

El a precizat că, furnizând ajutor defensiv Ucrainei, Occidentul „se comportă periculos”.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro