Braşovul se alătură evenimentului de sprijinire a poporului ucrainean organizat de Florenţa

Data:

Primarul municipiului Braşov, Allen Coliban, îi invită pe braşoveni să participe, sâmbătă, la evenimentul de solidarizare cu poporul ucrainean organizat de primarul Florenţei, Dario Nardella, la care şi-au anunţat participarea mai multe oraşe europene.

Conform unui comunicat al Primăriei Braşov, cetăţenii sunt aşteptaţi în faţa instituţiei, de la ora 17,00, cu accesorii ori îmbrăcăminte în culorile albastru – galben.

“Braşovenii, românii în general, şi-au arătat în aceste zile sprijinul necondiţionat pentru toţi cei din Ucraina, fie că vorbim de cei care luptă, în continuare, cu invadatorii ruşi, fie că sunt cei care, din cauza războiului au fost nevoiţi să îşi părăsească casele. Este un moment în care am demonstrat că, indiferent de situaţie, ştim să rămânem oameni şi să îi ajutăm pe cei de lângă noi. Tocmai de aceea vă aştept sâmbătă, de la ora 17,00, în faţa primăriei, să le transmitem ucrainenilor că nu sunt singuri, că noi, braşovenii, asemenea locuitorilor din toate oraşele europene, susţinem lupta lor pentru libertate, pentru democraţie, pentru un stat independent. Acest război nu este al unui stat împotriva altuia, ci este un război pe care Rusia îl poartă împotriva valorilor şi principiilor europene, pe care semenii noştri din Ucraina le apără cu sacrificiul suprem, de aceea trebuie să simtă că noi toţi suntem de partea lor”, a declarat primarul Allen Coliban, conform sursei citate.

De la începutul evenimentelor din Ucraina, clădirea primăriei şi literelor de pe Tâmpa sunt iluminate în albastru-galben.

În ţara noastră, evenimentul organizat de primarul Florenţei, care este şi preşedinte al asociaţiei Eurocities, este susţinut de Asociaţia Municipiilor din România, a precizat sursa citată.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.