Bulgaria se oferă să găzduiască o întâlnire între Vladimir Putin și Volodimir Zelenski

Data:

Bulgaria s-a oferit să găzduiască eventuale negocieri între preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi omologul său rus Vladimir Putin, în condițiile în care atacurile Rusiei asupra Ucrainei se intensifică, informează vineri agenția germană dpa, preluată de Agerpres.

Bulgaria, ţară membră a Uniunii Europene şi NATO, era văzută drept unul dintre cei mai fermi aliaţi ai Moscovei în timpul Războiului Rece.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a avut joi o întrevedere cu omologul său ucrainean Dmitro Kuleba în Turcia, în cadrul unor negocieri rămase, în linii mari, neproductive, dar în timpul cărora s-a discutat ideea unei posibile întrevederi între Putin şi Zelenski.

„Vedem că ambele părţi realizează tot mai mult că războiul nu este o soluţie”, a declarat preşedintele bulgar Rumen Radev în faţa jurnaliştilor, în timpul unei vizite la un punct de trecere între România şi Bulgaria, folosit de refugiaţi ucraineni.

Circa 30.000 de ucraineni s-au refugiat în Bulgaria de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.