Accident pe Domeniul Șureanu

Data:

Un bărbat care schia în afara pistelor, sâmbătă, pe Domeniul Şureanu, în Munţii Sebeşului, s-a accidentat, acţiunea de extragere a acestuia de către salvamontişti fiind una dificilă, deoarece zona în care s-a produs accidentul este cu risc de avalanşă.

“O persoană care schia off-piste s-a accidentat, existând suspiciunea unei fracturi de tibie. Locul accidentului este în afara pârtiilor, undeva sub Vârful Şureanu. Salvatorii montani cooperează la această acţiune de extracţie din teren accidentat cu un coleg de la Salvamont Baia Mare, aflat în timpul liber, personal de la Domeniul Schiabil Şureanu şi cu jandarmii montani care sunt de serviciu”, a transmis Serviciul Public Salvaspeo Salvamont Alba.

Potrivit salvamontiştilor, acţiunea este una dificilă deoarece zona este cu risc de avalanşă.

“Pentru a scoate victima din zona cu risc de avalanşă, salvamontiştii au făcut puncte de amaraj în zăpadă, de unde efectuează lansări succesive ale tărgii cu accidentatul învelit în folie Sirius, pentru a-l feri de hipotermie, până în pădurea de sub locul periculos. De acolo, au posibilitatea de a trece la transportul cu snowmobilul pe o potecă, până la pârtiile de schi şi, apoi, la punctul de prim ajutor Salvamont, unde se va aştepta sosirea echipajului ambulanţei SMURD”, au precizat cei de la Salvamont.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în programul Noaptea Muzeelor de la Alba Iulia

Mii de persoane au vizitat în Noaptea Muzeelor, la Alba Iulia, Sala Unirii şi clădirea Babilon, Principia şi Biblioteca Batthyaneum, inclusă în premieră în cadrul acestui eveniment organizat în Alba din 2010.

24 de lucrări ale artistului Aurel Sârbu, vernisate în grădina Muzeului Municipal „Ioan Raica” din Sebeș

Expoziția reunește lucrări reprezentative pentru activitatea de peste 30 de ani a pictorului, a căror tematică a fost inspirată de poezia și filosofia lui Lucian Blaga, precum și de lumea satului românesc. 

Cod galben de inundaţii pe Arieş şi Iara

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de inundaţii, valabilă pe cursurile de apă Arieş şi Iara, în următoarele ore.