Arabia Saudită a executat public 81 de oameni, cea mai mare execuție publică în masă din istoria modernă a țării

Data:

Arabia Saudită a executat public 81 de persoane condamnate pentru mai multe infracțiuni, de la crime la apartenența la grupuri militare sau extremiste, scrie Washington Post. Este vorba de cea mai mare execuție publică în masă care are loc în Arabia Saudită în istoria ei modernă.

Numărul oamenilor executați l-a depășit pe cel al execuției în masă din ianuarie 1980, când 63 de militanți condamnați pentru ocuparea Marii Moschei de la Mecca, în 1979, au fost uciși.

Nu este clar de ce saudiții au ales ziua de sâmbătă pentru aceste execuții, însă ele vin în condițiile în care atenția lumii este încă foarte concentrată pe războiul din Ucraina.

Numărul de execuții a mai scăzut în Arabia Saudită în ultima perioadă, ca urmare a pandemiei de coronavirus, însă regatul saudit a continuat să ucidă oameni prin decapitare.

Agenția de presă de stat saudită a anunțat execuțiile în masă, precizând că au inclus uciderea „celor acuzați de infracțiuni variate, inclusiv uciderea unor bărbați, femei și copii nevinovați”. De asemenea, a anunțat că printre cei uciși au fost și membri ai organizației teroriste Al-Qaida și susținători ai rebelilor Houthi din Yemen.

73 de cetățeni saudiți, 7 yemeniți și un sirian au fost executați sâmăbătă.

„Regatul va continua să ia o poziție fermă împotriva terorismului și ideologiilor extremiste care amenință stabilitatea întregii lumi”, se arată în mesajul saudiților. Nu este cunoscut cum au fost executate persoanele în cauză, însă, modalitatea uzuală a saudiților este decapitarea.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Reacția lui Ion Țiriac după ce hocheiștii români au cântat imnul Ținutului Secuiesc

”Care scandal din hochei? Eu ştiu că o ţară are un imn al ei şi atunci când nu mi s-a cântat imnul ţării mele eu am ieşit afară. Şi nu era la Băicoi, era în Statele Unite, cu televiziunile mondiale. Şi a doua zi au fost obligaţi să îmi cânte imnul ţării mele”, a spus Ţiriac

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.