Arhiepiscopia Clujului și cea a Sucevei au trimis 250 de tone de alimente și materiale sanitare în Ucraina

Data:

Autorități și oameni simpli continuă să se mobilizeze pentru a-i ajuta pe vecinii noștri ucraineni. Arhiepiscopia Clujului a trimis 150 de tone de alimente și materiale sanitare. Acestea au fost preluate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, care le va trece frontiera.

Un convoi umanitar, format din 16 tiruri, camioane și autoutilitare, a pornit din Bistrița spre Rădăuți. După un drum lung, acestea au fost preluate de reprezentanții Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, care asigură transferul în Ucraina.

Mare parte din materialele sanitare și medicamente vor ajunge la spitalele din Ucraina.

Alături de ajutoarele umanitare trimise de către Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, s-au adăugat cele colectate de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, în total peste 250 de tone.

Și autoritățile din Botoșani s-au mobilizat pentru a ajuta comunitatea din Ivano Frankivsk.

Pe lângă susținere și donații, e nevoie și de sânge. La Botoșani, medicii de la Centrul de Transfuzii din Botoșani spun că rezervele de sânge sunt insuficiente.

Încă din prima zi a războiului, la toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, localnici și voluntari îi ajută pe refugiați, zi și noapte.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

O brutărie din Lunca de Jos a fost mistuită de flăcări

Pompieri militari şi civili acţionează, marţi seara, pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la o brutărie din localitatea Lunca de Jos, a informat Biroul de Presă al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro