Record de contracte pentru noi curse charter la Aeroportul Timişoara

Data:

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat vineri, la Timişoara, că până la sfârşitul lunii martie va fi anunţat public câştigătorul care va realiza noul terminal de Plecări de pe Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) “Traian Vuia”, care are acum încheiate contracte pentru 540 de noi curse charter, fiind o cifră record pentru Timişoara.

În acelaşi timp, el a arătat că Ministerul Transporturilor derulează două proiecte cu finanţare europeană, pentru dezvoltarea aeroportului timişorean.

“Există un memorandum pentru dezvoltarea zonei cargo pe care o va finanţa Ministerul Transporturilor, în valoare de 23 milioane de euro şi care nu intră pe zona de ajutor de stat, pentru că este pe zona business, ministerul finanţând, dar apoi urmând să încaseze de pe urma dezvoltării infrastructurii respective”, a anunţat Sorin Grindeanu.

Cel de-al doilea proiect, pentru facilităţile cargo, este în valoare de 6 milioane de euro.

“Traficul a crescut substanţial, sunt contracte încheiate pentru 540 de curse noi charter, un record pentru aeroportul timişorean. Se reia şi zona de curse regulate pierdute în pandemie”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a reamintit faptul că proiectul de modificare a Legii achiziţiilor publice este prezentat în procedura de transparenţă publică pe site-ul Ministerului Transporturilor şi a început circuitul de avizare între ministere.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Universitatea Politehnica Timișoara a inaugurat primul laborator 5G Nokia

În cadrul parteneriatului strategic dintre Nokia și UPT, început acum mai bine de 30 de ani, prioritățile au fost permanent sprijinirea învățământului și cercetării avansate în domeniul tehnic și o mai bună integrare între mediul academic și mediul de afaceri.