Trei refugiate din Ucraina și-au găsit un loc de muncă la Timișoara

Data:

Nu există granițe dacă oamenii se implică. O demonstrează povestea a zeci de ucraineni fugiți din calea războiului care și-au găsit deja un loc de muncă în România. Se gândesc zilnic la familiile pe care le-au lăsat în urmă, însă sunt fericite că pot munci și le mulțumesc cu fiecare ocazie românilor care le-au întins o mână de ajutor.

Alysa, Irina și Xenia sunt trei ucrainence care și-au găsit de lucru la o școală care oferă cursuri de înfrumusețare. Până acum câteva săptămâni duceau o viață liniștită în Kiev. La 21 de ani, Alisa se pregătea să își dea licența în economie. Fiind pasionată de machiaj, își rotunjea veniturile din această activitate. Acum, este cosmeticiană în cadrul acestui salon-școală din Timișoara.

Tot aici lucrează mama Alisei și Xenia, o prietenă de familie. Ambele au avut saloane de înfrumusețare în Kiev.

Cele trei femei au avut noroc că societatea civilă s-a mobilizat exemplar.

În Arad și Bistrița, zeci de refugiate din Ucraina lucrează la o fabrica de cablaje auto. Unitatea și-a relocat o parte din angajații pe care îi avea în țara vecină și le-a oferit posibilitatea de a munci în continuare, aici, în România.

Compania a relocat până acum în România 200 de persoane din Ucraina.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Zeci de elevi și studenți participă la prima ediție a Asthmathon by OncoGen căutând soluții pentru a schimba calitatea vieții pacientului alergic/astmatic

Centrul de Terapii Genice și Celulare în Tratamentul Cancerului – OncoGen, Asociația OncoGen și partenerii organizează, în zilele de 14 – 15 mai a.c., la sediul OncoGen Timișoara, un eveniment inedit: prima ediție Asthmathon, sub egida Societății Române de Alergologie și Imunologie Clinică (SRAIC).