Aranyszájú Szent János böjti ajánlata

Data:

Egy bizonyos hagyomány életszerû példákat tulajdonít Aranyszájú Szent Jánosnak a böjttel kapcsolatban. Az egyházatya azt tanítja, hogy böjtöljünk a lábunkkal! Ne járjunk a bûn útján! Keressük azt a keskeny utat, amelyre Jézus Krisztus vezet bennünket. Aztán böjtöljünk a kezünkkel! Ne cselekedjünk bûnt! Tegyünk jót, amikor csak alkalmunk van rá! Böjtöljünk a szemünkkel! Ne nézzünk bûnös dolgokra! Gyönyörködjünk Isten mûveiben! Fôleg tekintsünk a mi Megváltónkra, az ô szenvedéseire, halálára és feltámadására! Böjtöljünk a szánkkal! Ne kritizáljunk! Ne panaszkodjunk! Dicsérjük az Urat mindenért és minden helyzetben! Böjtöljünk a fülünkkel!

Figyeljünk arra, mit hallunk és mire hallgatunk! Ne figyeljünk a pletykákra! Halljuk meg Isten hozzánk intézett szavait! Isten folyamatosan beszél hozzánk, csak figyelni kell rá! Ha pedig már így belejöttünk, folytathatjuk tovább az egyházatya tanítását magunktól is. Böjtölj az orroddal! Ne üsd bele mások dolgába! Keresd a “templom szagot”! Járj rendszeresen istentiszteletre! Böjtölj a fejeddel! Figyelj arra, min töröd a fejedet! Irányítsd gondolataidat Istenre és engedd, hogy Ô töltse ki minden gondolatodat! Ha ezeket megtesszük, eredményes és áldott lesz a böjtünk.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Anyák napja után

Mi maradt meg bennünk Anyák napját követôen? Beleestünk-e abba a csapdába, amely minden ünnepet megkísért, hogy letudjuk annak a tartalmát?

Mikor fogjon fegyvert egy krisztusi ember?

Legfôképpen pedig azért lesz szükség fegyverre, hogy elhangozzanak az Úr következô szavai: “Tedd vissza helyére kardodat, mert akik kardot fognak, kard által vesznek el!” (Máté 26,52)

Papa Francisc a cerut să-l întâlnească pe Putin la Moscova, dar n-a primit un răspuns

Papa Francisc a dezvăluit într-un interviu publicat marţi de cotidianul italian Corriere della Sera că a solicitat să călătorească la Moscova pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin, ca să-i ceară să pună capăt războiului din Ucraina, dar că încă nu a primit niciun răspuns, transmite EFE.