fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăCULTEAranyszájú Szent János böjti ajánlata

Aranyszájú Szent János böjti ajánlata

Publicat în

spot_img
spot_img

Egy bizonyos hagyomány életszerû példákat tulajdonít Aranyszájú Szent Jánosnak a böjttel kapcsolatban. Az egyházatya azt tanítja, hogy böjtöljünk a lábunkkal! Ne járjunk a bûn útján! Keressük azt a keskeny utat, amelyre Jézus Krisztus vezet bennünket. Aztán böjtöljünk a kezünkkel! Ne cselekedjünk bûnt! Tegyünk jót, amikor csak alkalmunk van rá! Böjtöljünk a szemünkkel! Ne nézzünk bûnös dolgokra! Gyönyörködjünk Isten mûveiben! Fôleg tekintsünk a mi Megváltónkra, az ô szenvedéseire, halálára és feltámadására! Böjtöljünk a szánkkal! Ne kritizáljunk! Ne panaszkodjunk! Dicsérjük az Urat mindenért és minden helyzetben! Böjtöljünk a fülünkkel!

Figyeljünk arra, mit hallunk és mire hallgatunk! Ne figyeljünk a pletykákra! Halljuk meg Isten hozzánk intézett szavait! Isten folyamatosan beszél hozzánk, csak figyelni kell rá! Ha pedig már így belejöttünk, folytathatjuk tovább az egyházatya tanítását magunktól is. Böjtölj az orroddal! Ne üsd bele mások dolgába! Keresd a “templom szagot”! Járj rendszeresen istentiszteletre! Böjtölj a fejeddel! Figyelj arra, min töröd a fejedet! Irányítsd gondolataidat Istenre és engedd, hogy Ô töltse ki minden gondolatodat! Ha ezeket megtesszük, eredményes és áldott lesz a böjtünk.

Drótos Árpád, református lelkipásztor, NYC

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Adventi váradalmaink

Gondoljuk csak végig, mire várunk az ezidei Adventben! Amellett, hogy várjuk Karácsony eljöttét, amikor a mi Urunk, Jézus Krisztusunk testet öltését ünnepeljük.

Az Újtetámentum hagyományozása

A Szentírás eredetisége és megbízhatósága komoly kérdéseket vet fel, amellyel külön teológiai tudományág foglalkozik. Minden kritika ellenére megállapítható, hogy a Biblia szavai mindenütt egyeznek azokkal a kéziratokkal, amelyek újra és újra felfedezésre kerülnek.