Imnul Ucrainei răsună pe străzi la Odesa, la Lvov, la Kiev

Data:

Evacuări în lacrimi, pe grinzi suspendate peste apă sau cu scara mașinilor de pompieri. Este drama ucrainenilor din Irpin sau Cernihiv, care caută o ieșire din infern. La Odesa și Lvov, oamenii se adună și cântă imnul național pe stradă. La Kiev, tinerii se înrolează ca să se lupte cu rușii.

O echipă a BBC i-a surprins pe câțiva tineri din Kiev pregătindu-se de confruntarea cu inamicul. Se obișnuiesc cu armele, se simt încrezători după câteva exerciții făcute cu militarii ucraineni.

Păzesc o baricadă de la intrarea în capitală.

La Cernihiv, la 150 de km de Kiev, orașul este o ruină.

În imaginile transmise de serviciul de urgență al Ucrainei se vede cum localnici sunt salvați din blocurile în flăcări cu scara de pe mașina pompierilor.

La Irpin, forțele ucrainene îi ajută pe civili să ajungă la autobuze care îi transportă în zone mai sigure.

Drumul supraviețuirii este înecat în lacrimi.

Moralul se întreține și prin muzică. Imnul național se cântă pe stradă, la Odesa, la Lvov sau la Kiev.

Refugiații care ajung la Medyka, la frontiera cu Polonia, își trag sufletul, își șterg lacrimile. Au ieșit din infern, dar au lăsat în urmă un soț, un tată, un iubit, un frate, o viață. Peste 1.700.000 de persoane fugite din Ucraina au ajuns în Polonia de la începutul invaziei ruse.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.