fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăȘTIRI BISTRIȚA NĂSĂUDO dronă militară s-a prăbușit în curtea unui localnic din Bistrița. Provine...

O dronă militară s-a prăbușit în curtea unui localnic din Bistrița. Provine din Rusia

Publicat în

spot_img
spot_img

ACTUALIZARE:

Se pare că drona militară căzută la Tărpiu ar fi de tipul Orlan-10, de producție rusească. Drona este dezvoltată pentru a efectua misiuni de recunoaștere și suport pentru operațiunile de război ale forțelor armate ruse. Drona militară Orlan-10 a fost folosită în teatre de război precum Donbass, Siria, Libia și în conflictul din Nagorno-Karabakh din 2020. Drona poate transmite date de telemetrie la o distanță cuprinsă între 120 km și 600 km de la stația de lansare și poate zbura aproximativ 18 ore. Vitezele sale de croazieră și maxime sunt de 110 km/h, respectiv 150 km/h. Drona poate zbura la o altitudine maximă de 5 km în toate condițiile meteorologice pe terenuri dificile. Poate rezista la viteze ale vântului de 10 m/s și poate funcționa la temperaturi cuprinse între -30°C și 40°C.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat din Tarpiu, comuna Dumitra, a anunțat că în curtea sa a căzut o dronă militară cu dimensiunea de aproximativ 1 m. care ar avea însemne rusești, transmite IPJ Bistrița Năsăud.

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat în curtea apelantului o aeronavă de mici dimensiuni (dronă).

Se efectuează verificări în vederea stabilirii provenienței acesteia.

În urmă cu două zile, o dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit pe 11 martie, în noaptea de joi spre vineri , în capitala croată Zagreb, fără să provoace victime. Drona a pătruns în Croaţia venind dinspre Ungaria și a survolat și spațiul aerian românesc timp de câteva minute.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Salvamontiștii bistrițeni avertizează că sfârşitul de săptămână va aduce ninsori consistente la peste 1.000 metri altitudine

Ţinând cont de prognoza meteo, salvamontiştii bistriţeni le recomandă celor care doresc să urce pe munte să ţină cont de avertizările de vreme nefavorabilă şi să nu se hazardeze pe trasee dificile, să fie echipaţi corespunzător şi, în cazul în care consideră că au anumite probleme sau au pierdut marcajul traseului, să ceară intervenţia salvatorilor montani în timp optim.