O dronă militară s-a prăbușit în curtea unui localnic din Bistrița. Provine din Rusia

Data:

ACTUALIZARE:

Se pare că drona militară căzută la Tărpiu ar fi de tipul Orlan-10, de producție rusească. Drona este dezvoltată pentru a efectua misiuni de recunoaștere și suport pentru operațiunile de război ale forțelor armate ruse. Drona militară Orlan-10 a fost folosită în teatre de război precum Donbass, Siria, Libia și în conflictul din Nagorno-Karabakh din 2020. Drona poate transmite date de telemetrie la o distanță cuprinsă între 120 km și 600 km de la stația de lansare și poate zbura aproximativ 18 ore. Vitezele sale de croazieră și maxime sunt de 110 km/h, respectiv 150 km/h. Drona poate zbura la o altitudine maximă de 5 km în toate condițiile meteorologice pe terenuri dificile. Poate rezista la viteze ale vântului de 10 m/s și poate funcționa la temperaturi cuprinse între -30°C și 40°C.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Un bărbat din Tarpiu, comuna Dumitra, a anunțat că în curtea sa a căzut o dronă militară cu dimensiunea de aproximativ 1 m. care ar avea însemne rusești, transmite IPJ Bistrița Năsăud.

Polițiștii ajunși la fața locului au identificat în curtea apelantului o aeronavă de mici dimensiuni (dronă).

Se efectuează verificări în vederea stabilirii provenienței acesteia.

În urmă cu două zile, o dronă ucraineană de recunoaştere s-a prăbuşit pe 11 martie, în noaptea de joi spre vineri , în capitala croată Zagreb, fără să provoace victime. Drona a pătruns în Croaţia venind dinspre Ungaria și a survolat și spațiul aerian românesc timp de câteva minute.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

„Pictură pentru pace” – un proiect al cercului de pictură al Palatului Copiilor, inspirat de războiul din Ucraina

Peste 60 de copii de la cercul de pictură al Palatului Copiilor din Bistriţa au realizat o expoziţie inspirată de războiul din Ucraina, având ca temă centrală pacea, iar lucrările au fost expuse la o galerie de artă din centrul istoric al municipiului.

Accident deosebit de grav în Reteag, județul Bistrița-Năsăud

Un tânăr de 23 de ani şi-a pierdut viaţa, iar o fată de 19 ani a fost rănită grav, duminică dimineaţa, într-un accident produs pe DN 17, în localitatea Reteag din judeţul Bistriţa-Năsăud, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ).