Transport umanitar, hrană, medicamente, bani. Biserica Ortodoxă Română a venit în sprijinul refugiaților ucraineni

Data:

Biserica Ortodoxă Română a venit în ajutorul refugiaților încă din primele zile ale invaziei Rusiei în Ucraina. Ajutorul umanitar oferit de BOR este în valoare de 18.823.874 lei, până la data de 10 martie, anunță Biroul de Presă al Patriarhiei Române. Ajutorul constă în bani și produse, de la hrană caldă până la medicamente.

Biserica a oferit și transport umanitar, cazare si servicii sociale: traducere, consiliere şi orientare, asistență medicala.

Până la data de 10 martie, 4.310 preoţi şi voluntari au asigurat asistenţă permanentă în cadrul unor echipe ce lucrează în ture de câte opt ore.

Eparhiile de la graniţa cu Ucraina, Mitropolia Basarabiei, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Episcopia Tulcii, au fost primele care au oferit asistenţă umanitară la punctele de frontieră prin care soseau şi sosesc refugiaţii.

“Pe fondul dramatic al declanşării războiului din Ucraina şi al catastrofei umanitare provocată de acesta, Biserica Ortodoxă Română s-a mobilizat încă din primele zile ale acestui conflict declanşat de Rusia împotriva unei ţări independente şi suverane, acordând ajutor multiplu refugiaţilor ucraineni sosiţi pe teritoriul ţării noastre, în Republica Moldova, precum şi cetăţenilor rămaşi în Ucraina” precizează BOR.

Au fost activate platformele online ajutăcubucurie.ro a Patriarhiei Române, în colaborare cu Federaţia Filantropia, şi fiideajutor.ro a Arhiepiscopiei Iaşilor.

Iar voluntarii Paraclisului Catedralei Mântuirii Neamului au derulat o acţiune de donare de sânge, în perioada 2 – 8 martie, în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale. Această acţiune va continua marţi şi miercuri la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Meteorologii anunță cod roșu pentru județul Arad

În această zi și până mâine dimineață specialiștii meteo anunță cod portocaliu și roșu de ploi, vânt și grindină la Arad, în intervalul 25.05.2022 ora 12:00 – 26.05.2022 ora 10:00.

Un băiat de 12 ani a fost lovit de mașină, fiind transportat la Spitalul de Pediatrie din Sibiu

Un băiat de 12 ani a fost transportat la Spitalul Clinic de Pediatrie, cu un traumatism la cap, după ce a fost lovit de o maşină pe o stradă din municipiul Sibiu, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

Termocentrala Mintia, scoasă la vânzare

Printre condițiile impuse de către Ministerul Energiei companiei care va achiziționa termocentrala se află și obligativitatea realizării unei noi capacități energetice de 800 Mwh în bandă pe gaz metan și energie regenerabilă până la finele anului 2026.