Transportatorii au protestat pe centura Brașovului, nemulțumiți de scumpirea carburanților și a polițelor RCA

Data:

Protest spontan al transportatorilor pe centura Brasovului. Aceștia au ieșit cu TIR-urile pe șosea și au circulat cu viteză redusă. Șoferii și reprezentanții firmelor de transport sunt nemulțumiți de scumpirea carburanților și a polițelor RCA. Și avertizează că toate acestea, adăugate la creșterea preturilor pentru energie și gaze, vor duce la închiderea multor societăți.

Zeci de camioane au mers foarte încet pe centura ocolitoare a Brașovului, pe prima bandă, și au făcut mai multe ture pe unul dintre tronsoanele şoselei.

Transportatorii au criticat guvernul, care, deși anunță reducerea accizei pentru carburanți și plafomarea tarifelor la RCA, nu a luat nicio decizie până acum.

După haosul prețurilor din benzinării, Protecţia consumatorilor a dat amenzi de aproape un milion de lei, iar mai multe stații de alimentare au fost obligate să revină la tarifele inițiale. Totuși, președintele Senatului, Florin Cîţu, a clarificat autoritățile statului după aceste sancțiuni.

La stațiile de carburanți din țară, benzina standard se vinde cu prețuri între 7 lei și 85 de bani și 8 lei și 24 de bani, iar motorina standard costă între 7 lei 90 și 8 lei și 31 de bani.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.

Un tânăr de 17 ani a încercat să se sinucidă cu arma de vânătoare a tatălui său

Din primele informații, polițiștii au stabilit faptul că un tânăr de 17 ani, din Rodna, în timp ce se afla la domiciliu, ar fi încercat să se sinucidă folosind arma de vanatoare deținută legal la locuință de către tatăl său.

Atenţionare de călătorie emisă de MAE

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Regatul Suediei că autorităţile locale au anunţat reintroducerea perioadei de efectuare a controalelor la frontiera internă de stat până la 11 noiembrie 2022.