fbpx
1.7 C
Cluj-Napoca
AcasăRĂZBOI ÎN UCRAINAAndriy Shevchenko, mesaj pentru întreaga lume: "Nu mai spuneți 'Kiev'!"

Andriy Shevchenko, mesaj pentru întreaga lume: „Nu mai spuneți ‘Kiev’!”

Publicat în

spot_img
spot_img

Fostul mare atacant are familia blocată într-un buncăr din apropierea Kievului și în ultimul timp a avut mai multe apariții publice, în care pe de-o parte condamna acțiunile rușilor, iar pe cealaltă cerea ajutor pentru conaționalii săi rămași în mijlocul războiului.

Andriy Shevchenko a cerut lumii să pronunțe și să scrie „Kyiv”, în loc de „Kiev”
Cel mai recent, Shevchenko a ținut să clarifice un aspect legat de capitala Ucrainei. Câștigătorul Balonului de Aur în 2004 a explicat că forma corectă se scrie și se pronunță „Kyiv”. Cea greșită, „Kiev”, ar proveni din Rusia, țara care acum omoară civili fără milă.

„Nu e vorba despre un conflict militar sau despre o operațiune specială, ci despre un atac viclean, o crimă împotriva civililor. Nimeni nu a crezut că poate fi posibil așa ceva, dar s-a întâmplat.

Vreau să o mai zic o dată: nu mai spuneți „Kiev”. „Kyiv” este felul în care se scrie și se pronunță corect numele orașului. „Kiev” este cum scriu și pronunță rușii”, a declarat fostul atacant, conform Football.ua.

Articole recente

Adolescenta care a înjunghiat un pedagog la un liceu din Oradea a fost reţinută pentru tentativă de omor

Conform anchetatorilor, fata a avut ascuns în mânecă un cuţit cu lama de 21 de cm. Leziunile suferite de bărbat necesită 40-45 de zile de îngrijiri medicale.

O gospodărie tipică săsească din Viscri va fi restaurată cu ajutorul fundației Regelui Charles

Valoarea contractului de finantare este de 207.510 lei, iar fundația Mihai Eminescu Trust are o contribuție proprie de 29.401 lei.

Renumita Filarmonică de Copii din Vlăhița concertează la Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király” din Sfântu Gheorghe

În spectacolul intitulat „Îngerii cântă”, cei 140 de membri ai Filarmonicii de Copii vor interpreta lucrări corale bisericești pentru Advent și cântece populare maghiare de Crăciun, precum și adaptări ale cântecelor populare de Crăciun din alte culturi.

O nouă recunoaștere internațională pentru Universitatea Politehnica Timișoara

Universitatea Politehnica Timișoara primește o nouă recunoaștere internațională prin realegerea profesorului Erwin-Christian Lovasz în funcția de Secretar General al Federaţiei Internaţionale de Promovare a Ştiinţei Mecanismelor şi a Maşinilor (IFToMM), la cel de-al XVI-lea Congres Internaţional de Ştiinţa Mecanismelor şi a Maşinilor, la Tokyo, Japonia.

Mai multe articole de același fel

Sâmbătă, ora 21:45 Israel – România. Un meci care ne poate duce la Euro

Naționala de fotbal a României va întâlni sâmbătă, 18 noiembrie, cu începere de la ora 21.45, în deplasare, selecționata Israelului, meci contând pentru grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024.

Andrei Irimie (CS Unirea Alba Iulia), vicecampion mondial la Powerlifting

Andrei Irimie, sportivul pregătit de antrenorul Ovidiu Pănăzan, președinte al Federației Române de Powerlifting, a obținut o performanță extraordinară la Campionatul Mondial ce se desfășoară în aceste zile în Lituania, la Druskininkai.