Andriy Shevchenko, mesaj pentru întreaga lume: “Nu mai spuneți ‘Kiev’!”

Data:

Fostul mare atacant are familia blocată într-un buncăr din apropierea Kievului și în ultimul timp a avut mai multe apariții publice, în care pe de-o parte condamna acțiunile rușilor, iar pe cealaltă cerea ajutor pentru conaționalii săi rămași în mijlocul războiului.

Andriy Shevchenko a cerut lumii să pronunțe și să scrie “Kyiv”, în loc de “Kiev”
Cel mai recent, Shevchenko a ținut să clarifice un aspect legat de capitala Ucrainei. Câștigătorul Balonului de Aur în 2004 a explicat că forma corectă se scrie și se pronunță “Kyiv”. Cea greșită, “Kiev”, ar proveni din Rusia, țara care acum omoară civili fără milă.

“Nu e vorba despre un conflict militar sau despre o operațiune specială, ci despre un atac viclean, o crimă împotriva civililor. Nimeni nu a crezut că poate fi posibil așa ceva, dar s-a întâmplat.

Vreau să o mai zic o dată: nu mai spuneți “Kiev”. “Kyiv” este felul în care se scrie și se pronunță corect numele orașului. “Kiev” este cum scriu și pronunță rușii”, a declarat fostul atacant, conform Football.ua.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Max Verstappen s-a impus în Marele Premiu al Spaniei

Olandezul Max Verstappen a câștigat, duminică, Marele Premiu al Spaniei, desfășurat la Barcelona! Campionul mondial a făcut o cursă constant bună, chiar dacă a avut anumite probleme cu monopostul.

AC Milan este noua campioană a Italiei

Echipa de fotbal AC Milan, învingătoare duminică la Sassuolo cu 3-0, este noua campioană a Italiei, încheind Serie A cu un avans de două puncte faţă de marea rivală Inter Milano, deţinătoarea titlului, ce a câştigat cu acelaşi scor meciul de acasă cu Sampdoria.

„Câinii” pierd turul barajului cu U Cluj și sunt cu un picior în Liga 2!

Universitatea Cluj a învins-o pe Dinamo, scor 2-0, fiind la un meci distanță de a produce șocul istoriei roș-albilor. „Câinii” au dezamăgit crunt pe „Cluj Arena” și sunt cu un pas în liga secundă, o contraperformanță fără precedent.