Rușii fug din țară în Finlanda sau Turcia. Trenurile către Helsinki sunt ticsite

Data:

Deși Ucraina arată ca un film despre apocalipsă, responsabilii de la Kiev anunță că discuțiile cu rușii au înregistrat unele progrese, după ce Moscova a renunțat la ultimatumuri.

Luni s-a derulat o noua rundă de tratative, prin videoconferință, iar convorbirile vor fi reluate marți. Potrivit experților, binecuvântarea oferită de patriarhul Kiril al Moscovei, faţă de invadarea Ucrainei, i-a divizat pe credincioşii din Biserica Ortodoxă din lumea întreagă şi a declanşat o rebeliune internă fără precedent.

Oficialii ucraineni susțin că, în contactele din ultimele zile, rușii ar fi schimbat tonul, iar Kievul se așteaptă la rezultate concrete în următoarele zile.

„Cerintele noastre sunt foarte clare: retragerea forțelor rusești, încetarea focului, care sunt ne-negociabile pentru noi. Abia apoi putem discuta de relațiile bilaterale și de un acord politic. Rusia deja începe să înțeleagă și discuțiile au devenit constructive”, a declarat Mykhailo Podolyak, consilier al președintelui ucrainean.

„Observăm indicii ale voinței rușilor de a purta negocieri serioase. Dar mă vad nevoită să adaug ca intenția lui Putin e de a distruge Ucraina. Trebuie să ajutăm Ucraina în toate modurile posibile”, a explicat un secretar de stat.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Rusia a lansat bombe cu fosfor ca răspuns la victoria Ucrainei la Eurovision

Rusia a lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azovstal din oraşul Mariupol, au anunţat duminică surse ucrainene, după victoria Ucrainei la Eurovision.

Ministerul rus de Externe: Rusia nu va folosi arme nucleare în Ucraina

Alexei Zaitsev, un purtător de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat reporterilor că Rusia nu va folosit armele nucleare în cadrul aşa-numitei ”operaţiuni militare speciale” în Ucraina, un risc pe care oficialii occidentali l-au discutat public în repetate rânduri.

Un soldat rus a fost omorât de ucraineni în timp ce făcea live pe TikTok

Potrivit presei din străinătate, rusul făcea live pe TikTok și spunea că misiunea lor în acea zonă s-a încheiat cu succes, afirmând că a fost o operațiune de nota 5+ (echivalentul notei 10 în România), în momentul în care lângă el a căzut un obuz trimis de armata ucraineană.