Gheorghe Aldea, fostul șef al Camerei de Comerț și Industrie din Sibiu, acuzat că a plătit ilegal suma de 725.000 de euro

Data:

Colegiul de Conducere a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului (CCCIA) Sibiu afirmă că fostul preşedinte, Gheorghe Aldea, ar fi plătit ilegal suma de 725.000 de euro din conturile Camerei, pentru preluare unei creanţe, potrivit unui comunicat de presă transmis AGERPRES.

“La data de 14 Martie 2022 a avut loc şedinţă ordinară a Colegiului de Conducere a Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură a Judeţului Sibiu, cu reprezentanţi prezenţi de la 8 companii din cele 11 care compun actualul Colegiului de Conducere. (…) A fost mandatat Preşedintele interimar pentru discuţii cu administraţia publică locală şi/sau centrală de găsire a unei soluţii pentru noul sediu CCIA Sibiu în calitate de entitate de utilitate publică, urmat de analiza situaţiei creanţei achiziţionate de fostul preşedinte cu suma de 725.000 de Euro pentru care, înainte de constatarea pierderii calităţii de membru pentru neplata cotizaţiei, i s-a retras de către Colegiu calitatea de membru, simultan cu toate funcţiile deţinute. În urma constatării Colegiului de Conducere a faptului că fostul Presedinte al Camerei a acţionat ilegal pentru preluarea conturilor organizaţiei, plata din conturi a sumei de 725.000 de euro, realizarea de depozite bancare, vânzări de valută, cererea de executare silită, cheltuielile de executare şi altele (…) s-a hotărât de către Colegiul de Conducere cu unanimitate de voturi atragerea răspunderii civile şi penale în ceea ce priveşte acţiunile fostului preşedinte Aldea Gheorghe pentru creanţa deţinută, răspundere care va trebui să cuprindă şi valoarea creanţei, valoarea dobânzilor, cheltuielile suplimentare generate şi prejudiciul de imagine şi financiar să fie recuperate”, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, fostului preşedinte i se mai reproşează că nu a mai folosit, pentru realizarea de târguri şi expoziţii, firma CCIA, Exposib International Travel SRL, ci o altă firmă.

“Un punct special a fost raportul privind situaţia companiei deţinute de către Cameră, Exposib International Travel SRL unde s-a constatat că fostul Preşedinte, în timpul exercitării mandatului a transferat activitatea de târguri şi expoziţii către compania Redal SRL. Această companie este de ani buni în posesia bunurilor de o valoare importantă din patrimoniul companiei Exposib International Travel SRL din valoarea de inventar de 617.575 lei care nu se stie în ce bază au fost duse la Redal SRL şi sunt folosite pentru realizarea de târguri şi expoziţii”, se mai menţionează în comunicat.

Gheorghe Aldea a fost suspendat din funcţia de preşedinte al CCIA Sibiu şi exclus din organizaţie în iunie 2021, conducerea interimară fiind preluată de Octavian Isăilă.

Preşedintele interimar al CCIA Sibiu, Octavian Isăilă, a preluat în luna ianuarie atribuţiile de director general al instituţiei de la Eugen Iordănescu, cercetat sub control judiciar într-un dosar de delapidare, trafic de influenţă şi dare de mită.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

SCANDAL LA EUROVISION: Votul României a fost modificat, punctajul maxim pentru Moldova fiind atribuit Ucrainei

"Am fost surprinși să constatăm că rezultatul votului juriului României nu a fost preluat în calculul clasamentului final, organizatorii atribuind un alt set de punctaje concurenților din finală, în numele juriului țării noastre. Precizăm că juriul din România a decis să acorde punctaj maxim reprezentanților Moldovei" - transmite TVR, într-un comunicat.

Festivalul Filmului Francez va avea loc între 1 şi 12 iunie, în mai multe orașe transilvănene

Festivalul Filmului Francez, ediţia a 26-a, are loc între 1 şi 12 iunie 2022, la Bucureşti şi în alte 10 oraşe din ţară - Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Brăila, Braşov, Constanţa, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Suceava şi Târgu Mureş. Proiecţiile vor avea loc în cinematografe şi în aer liber.

Doliu în mediu academic arădean: Prof.univ.dr. Cristian Haiduc, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, a decedat

Prof.univ.dr. Cristian Haiduc, decanul Facultăţii de Ştiinţe Economice, Informatică şi Inginerie, din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, s-a stins pe data de 11 mai, la vârsta de 59 de ani, în urma unei boli incurabile.