ISU Arad a dat amenzi în valoare de aproximativ 160.000 de lei benzinăriilor din județ

Data:

Zeci de amenzi în valoare de aproape 160.000 de lei a dat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad benzinăriilor din județ, ca urmare a unor controale efectuate ca urmare a situației create miercurea trecută, 9 martie, când în spațiul public s-a lansat ideea că prețurile carburanților vor crește mult și vor depăși 10 lei per litru, ceea ce a făcut ca unii români să își facă provizii în recipienți improvizați.

64 de amenzi în valoare de 159.500 de lei și 200 de avertismente a dat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Arad dupăce a controla 91 de benzinării din județ.

Purtătorul decuvânt al ISU Arad, locotenent-colonel George Pleșca, a declarat că verificările au avut loc dupăcesăptămâna trecută în mai multe staţii de alimentare cu carburanţi au fost fotografiate persoane care alimentau în recipiente neomologate, cum ar fi bidoane sau butoaie din plastic, damigene, pubele sau saci din plastic.

Pompierii mai spun că scopul controlului a fost de prevenire a evenimentelor care pot fi generate prin manipularea sau depozitarea combustibilului în recipiente neconforme. Pe timpul controalelor s-au făcut şi instruiri cu angajaţii benzinăriilor cu privire la obligaţiile legale care le revin.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Aradul ocupă locul 3 în clasamentul Municipiilor din România în ceea ce priveşte participarea populaţiei la recensământul online

Aradul ocupă locul 3 în clasamentul Municipiilor din România în ceea ce priveşte participarea populaţiei la recensământul online. Cel puțin asta rezultă din datele furnizate de Institutul Național de Statistică, la ultima comunicare. INS mai precizează că peste 65% din populaţia Municipiului Arad s-a autorecenzat.

Eveniment inedit în Arad: Expoziție internațională cu machete de trenuri

Peste 20 de colecţionari din Austria, Ungaria şi România vor expune la Complexul Muzeal Arad, de vineri până duminică, machete de trenuri şi clădiri feroviare într-un circuit interactiv cu o lungime de 120 de metri de cale ferată, garniturile în miniatură care vor anima evenimentul fiind de la locomotive cu aburi până la trenuri de mare viteză.