Judeţul Bihor poate asigura 3.314 locuri de cazare pentru refugiaţii ucraineni

Data:

Judeţul Bihor poate asigura 3.314 locuri de cazare pentru refugiaţii ucraineni, din care 422 prin administraţiile locale şi 2.892 la operatorii economici privaţi, precum şi masa pentru 3.071 persoane, a informat miercuri, într-un comunicat de presă, Prefectura.

Potrivit sursei citate, lista spaţiilor de cazare de la nivelul judeţului destinate refugiaţilor ucraineni a fost întocmită de către Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Bihor şi a fost aprobată miercuri, de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), prezidat de prefectul Dumitru Ţiplea.

Lista cuprinde 16 unităţi administrativ-teritoriale care pun la dispoziţie locaţii precum cămine culturale, internate, baze sportive etc., precum şi 101 operatori privaţi, de tipul hoteluri, pensiuni, agropensiuni şi case de vacanţă autorizate. Conform listei, administraţiile locale pot asigura cazare pentru 422 de persoane şi masa pentru 432 de persoane, iar operatorii economici oferă 2.892 de locuri de cazare şi pot asigura masa pentru 2.639 de persoane.

Hotărârea CJSU prevede ca, în vederea utilizării eficiente a fondurilor publice, repartizarea în vederea cazării refugiaţilor din Ucraina se va face cu prioritate în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile publice locale.

Potrivit prevederilor HG nr. 315/2020, în locaţiile pentru refugiaţi stabilite de CJSU pentru costuri aferente cazării vor putea fi decontaţi 50 de lei/zi/persoană în cazul spaţiilor puse la dispoziţie de autorităţi sau instituţii publice, respectiv 100 de lei/zi/persoană (TVA inclus) sau 230 lei/zi (TVA inclus) în cazul în care într-o singură cameră sunt cazate două sau mai multe persoane, pentru spaţiile care aparţin operatorilor economici privaţi.

“Efortul autorităţilor în asistenţa refugiaţilor ucraineni va fi unul pe termen lung. Prin mecanismele adoptate astăzi ne-am asigurat că acest sprijin va fi constant şi eficient”, a declarat Dumitru Ţiplea.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Cadavrul unei femei, găsit în saci menajeri într-o benzinărie dezafectată din Bihor. Suspectul este un profesor universitar

Cadavrul unei femei, împachetat în saci menajeri, a fost descoperit, miercuri, într-o benzinărie dezafectată din satul bihorean Corniţel, cazul fiind anchetat de procurorii şi poliţiştii din judeţul Cluj, care bănuiesc că ar fi al unei tinere care a fost dată dispărută la sfârşitul săptămânii trecute.

Grupare specializată în distribuirea drogurilor în Oradea, destructurată

Unsprezece percheziţii domiciliare au avut loc luni într-o cauză vizând destructurarea unei grupări specializate în distribuirea drogurilor de risc şi de mare risc pe raza municipiului Oradea şi în comunele limitrofe, cinci persoane fiind reţinute.

Fostul șef al Poliției Locale Oradea, condamnat la 5 ani închisoare după ce și-a înjunghiat soția de cinci ori

Paul Kover, fostul șef al Poliției Locale Oradea, care a fost surprins de camerele de supraveghere în timp ce îşi înjunghia soţia, a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare de Curtea de Apel Oradea, scrie ziarul local Bihon. Acesta fusese inițial condamnat la 8 ani de închisoare, însă judecătorii au admis apelul prin care a cerut reducerea pedepsei. Decizia este una definitivă.