fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEÎn Covasna începe programul "Un copac pentru generaţia următoare"

În Covasna începe programul „Un copac pentru generaţia următoare”

Publicat în

spot_img
spot_img

Fundaţia Comunitară Covasna va continua în această primăvară programul „Un copac pentru generaţia următoare” , iniţiat în urmă cu zece ani, urmând să distribuie 5000 de puieţi de pomi fructiferi, dintre care 2000 gratuit.

Directorul executiv al fundaţiei, Bereczki Kinga, a declarat pentru AGERPRES că prin acest program, lansat în 2012 cu scopul de a revitaliza livezile din judeţ şi de a salva de la dispariţie soiurile tradiţionale, prezente de cel puţin 150 de ani în Transilvania, au fost plantaţi în decurs de un deceniu peste 30.000 de pomi fructiferi în gospodăriile din judeţul Covasna.

O parte dintre puieţi au fost obţinuţi în pepiniera pe care membrii fundaţiei au înfiinţat-o în localitatea Valea Crişului, alţii au fost achiziţionaţi, iar oamenii au putut alege din mai multe soiuri de mere, pere, gutui şi vişin.

Având în vedere succesul de care s-a bucurat, programul ar putea fi continuat în următorii ani.

Bereczki Kinga a menţionat că anul acesta în program a intrat, în calitate de partener, şi Primăria municipiului Sfântu Gheorghe, localitate în care vor fi distribuiţi 1000 de puieţi.

Aceştia vor fi acordaţi la cerere, iar cei care doresc sa primească puieţi se pot adresa primăriilor sau Fundaţiei Comunitare din Sfântu Gheorghe.

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel