fbpx
16.7 C
Cluj-Napoca
AcasăADMINISTRAȚIEMii de români au luat calea poligoanelor de trageri, din teama războiului

Mii de români au luat calea poligoanelor de trageri, din teama războiului

Publicat în

spot_img
spot_img

Aşa cum sunt români care se pregătesc să fugă în cazul unui război, sunt şi alţii decişi să rămână şi să lupte. Iar pentru asta se pregătesc deja, chiar dacă nu se pune problema extinderii conflictului. Tot mai mulţi oameni au luat calea poligoanelor de trageri, unde învaţă cum să se apere dar şi ce putere are fiecare armă în parte.

Celebrele pistoale tip Glock sau CZ, văzute până acum doar în filme, îi fascinează pe cei ce trec pragul poligoanelor. Iar adrenalina oferită de primul foc tras îi face pe mulți să se intereseze de permisele de port-armă.

Eugen Dima, administrator poligon: Mai întâi trebuie să avem o calitate, putem fi vânători, sportivi, colecționari, după care trebuie să facem un curs de inițiere, un examen, vizita medicală obligatorie, avizul psihologic.

Și magazinele care vând echipamente de supraviețuire au fost luate cu asalt in utlimele săptămâmi.

Alex Ispas, instructor: Printre produsele pe care le-am epuizat sunt ghiozdane specifice cu kituri medicale, geci specifice care au mai multe niveluri, cuțite multifuncționale și patenți multifuncționali… A fost o creștere în ultima lună de cereri pentru acest tip de echipamente.

În România, in jur de 116.000 de persoane au permis de port armă. 817 permise au fost eliberate în primele luni ale acestui an.

Articole recente

Tánczos Barna: Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ar sprijini Via Transilvanica 

Acesta a precizat că a avut ocazia, ca ambasador al Viei Transilvanica, să aducă în atenţia Maiestăţii Sale cel mai mare proiect naţional ce are ca scop promovarea diversităţii culturale, etnice, istorice şi naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei şi Banatului montan.

Tradiţii şi obiceiuri de Rusalii, una dintre cele mai vechi sărbători creştine

În Ardeal există obiceiul cunoscut ca “udatul nevestelor”, când femeile sunt stropite cu apă pentru a fi sănătoase şi frumoase tot restul anului.

Pünkösd után

Minden megváltozik az elsô Pünkösd után. Különleges lehetôségek birtokosaivá válnak, akik a Szentlélek kiáradása alá kerülnek. Sajnos, az Egyház népe nem mindig él az alkalommal.

Un pacient a căzut de la etajul trei al Spitalului Municipal Sibiu

Bărbatul era internat la Neurochirurgie

Mai multe articole de același fel