Patriarhul Rusiei a discutat cu Papa Francisc despre situaţia din Ucraina

Data:

Patriarhul Rusiei, Kiril, a discutat miercuri cu Papa Francisc despre situaţia din Ucraina, informează Biserica Ortodoxă Rusă.


„A avut loc o discuţie detaliată despre situaţia din Ucraina, iar o atenţie specială s-a acordat aspectelor umanitare în cadrul actualei crize, precum şi acţiunilor Bisericii Ortodoxe Ruse şi ale Bisericii Romano-Catolice de atenuare a consecinţelor. Părţile au subliniat importanţa extraordinară a procesului de negocieri şi şi-au exprimat speranţa că pacea se va obţine cât mai repede”, se mai arată în comunicatul emis de Biserica Ortodoxă Rusă.

„Papa Francisc şi Patriarhul Kiril au discutat şi o serie de alte aspecte care ţin de cooperarea bilaterală”, conchide comunicatul.

Papa Francisc a făcut mai multe apeluri la încetarea războiului din Ucraina şi s-a întâlnit la Vatican cu ambasadorul Moscovei la Sfântul Scaun, hotărând să ţină săptămâna viitoare o slujbă de rugăciune pentru Rusia şi Ucraina.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.