Președintele ucrainean a îndemnat Germania să dărâme noul zid ridicat în Europa prin invazia rusă

Data:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a îndemnat joi Germania să dărâme noul zid ridicat în Europa împotriva libertăţii odată cu declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, informează AFP.

„Dragă domnule cancelar Olaf Scholz, distrugeţi acest zid, daţi-i Germaniei rolul de lider pe care îl merită’, a declarat liderul ucrainean într-un discurs difuzat în faţa Camerei Inferioare a Parlamentului german.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost ovaţionat în Bundestag joi dimineaţa în picioare, înainte de intervenţia sa video în faţa deputaţilor germani.

La o zi după discursul video susţinut în faţa Congresului american, liderul ucrainean a susţinut o alocuţiune video în faţa Bundestagului, în timpul căreia el şi-a reluat apelul adresat Germaniei de a trimite ajutor militar suplimentar în Ucraina.

În intervenţia sa video în Congresul american, Zelenski a făcut miercuri o paralelă între războiul dus de Rusia în Ucraina şi atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA, precum şi atacul aviaţiei japoneze asupra bazei americane de la Pearl Harbor în 1941.

El i-a mulţumit lui Joe Biden pentru ajutor, dar a implorat de asemenea SUA şi aliaţii lor occidentali să facă mai mult pentru a-i salva ţara de invazia rusă.

Zelenski a făcut un nou apel la impunerea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei sau ca Washingtonul să trimită avioane de luptă

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Coreea de Nord a lansat trei rachete balistice

"Trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune au fost lansate de la Sunan, la nord de Phenian, în jurul orei 18:29 (09:29 GMT)", a declarat pentru France Presse şeful Statului major interarme sud-coreean, precizând că rachetele au fost lansate în direcţia Mării de est, cunoscută şi ca Marea Japoniei.

Spania și Marocul redeschid frontierele după 25 de luni

Acordul "definitiv" va fi pus în practică "în zilele următoare", a precizat oficialul la o reuniune la Marrakech a coaliţiei împotriva grupului jihadist Statul Islamic.

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii

Forţele armate israeliene (IDF) au anunţat marţi că au lansat unul din cele mai ample exerciţii din ultimele decenii, ce combină capabilităţi multi-arme şi multi-dimensionale, transmite dpa.