fbpx
2.7 C
Cluj-Napoca
AcasăECONOMIERombat, liderul pieței locale de baterii auto, obține certificarea Q1 Ford, care...

Rombat, liderul pieței locale de baterii auto, obține certificarea Q1 Ford, care atestă standardul de excelență

Publicat în

spot_img
spot_img

Rombat, liderul pieței locale de baterii auto, a primit  astăzi, certificarea “Furnizor Q1 Ford”, care confirmă standardele de înaltă calitate, capabilitate sisteme, performanță în garanție și la livrare precum și încadrarea în criteriile stricte de management al calității și al mediului. Standardul de excelență plasează producătorul român de baterii auto în ”clubul de elită” al furnizorilor Ford și constituie un reper pentru proiectele de dezvoltare viitoare ale Rombat.

Statutul Q1 Ford atestă standardul de excelență ca furnizor OEM și  plasează Rombat în clubul de elită al furnizorilor Ford, ceea ce reprezintă o recunoaștere directă a concentrării echipei Rombat pe calitatea produselor sale și promptitudinea livrărilor.  Certificarea aduce, totodată, confirmarea că standardele de lucru implementate deja în compania noastră sunt la cel mai înalt nivel, în acord cu strategia de dezvoltare dar și cu nevoile pieței în care activăm, intern și internațional”, a declarat Alin Ioaneș, CEO Rombat.

Certificarea este acordată  de producătorul Ford furnizorilor ce demonstrează excelența, dincolo de îndeplinirea standardului IATF 16949:2016 (standardul internațional pentru sistemele de management al calității din industria auto -n.n.). Statutul se acordă în urma unui proces complex de audit, care ia în calcul cinci domenii importante, printre care se numără performanța superioară continuă și gradul de satisfacție al clienților.

”Suntem bucuroși să avem alături de noi un furnizor precum Rombat, care nu este doar foarte cunoscut la nivel local, ci și foarte respectat. Rombat lucrează ca furnizor al fabricii din Craiova din 2017, iar certificarea Q1 Ford acordată anul trecut este o dovadă clară a profesionalismului de înalt nivel al companiei Rombat dar și a îndeplinirii unei liste lungi de cerințe cheie, care sunt obligatorii pentru atingerea acestui statut”, a declarat Josephine Payne, Președinte al Ford România și director al fabricii Ford din Craiova.

Placheta, reprezentând certificarea Q1 Ford, a fost înmânată CEO-lui Rombat, Alin Ioaneș, de către Bereczki Zsolt, Interior/Electrical STA Engineer (STA- Supplier Technical Assistance) Ford,  în cadrul unei ceremonii organizate la sediul Rombat Bistrița, în prezența managementului companiei.

Statutul de Furnizor Q1 demonstrează că Rombat atinge excelența în mai multe domenii-cheie din industria noastră: calitate, capabilitate sisteme, performanță în garanție și performanță în livrare. Mai mult decât atât, în cadrul acestui proces s-a obținut din partea Ford și validarea proceselor MP&L ( Material Planning &Logistics), ca ultim pas în obținerea calificării ca furnizor Q1. Procesul de imbunătățire continuă presupune monitorizarea continuă a nivelului indicatorilor ce au stat la baza certificării dar și încadrarea în standardele actualizate permanent de Ford”, a declarat Angela Lușcan, director Logistică Rombat.

Rombat a fost nominalizat furnizor pentru Ford Craiova în 2017, iar în 2018 a obținut certificatul conform International Automotive Task Force – IATF 16949:2016, cerință obligatorie pentru a fi furnizor pentru producția de automobile.

Standardul IATF 16949:2016, împreună cu cerințele specifice clienților OEM și standardul ISO 9001:2015 definesc sistemul de management al calității pentru furnizorii din industria automobilelor.

Despre Rombat:

SC Rombat Bistrița este singurul producător integrat 360O de baterii auto din România și lider al pieței locale, din 1997. Fondată în urmă cu peste 40 de ani, în 1980, ”Acumulatorul Bistrița” și-a schimbat denumirea în 1991, devenind SC Rombat SA. Compania a fost deținută de stat până în 1996 când, în urma privatizării, a fost cumpărată de angajați. În 2012 Rombat Bistrița a fost preluată de Metair International Holdings Cooperatief U.A., parte a grupului Metair Investment Limited. De-a lungul timpului, Rombat a produs și vândut baterii auto în peste 40 de state, de pe 4 continente. Compania are un parteneriat strategic de peste 25 de ani cu Dacia Renault iar în 2017 a devenit furnizor pentru Ford Craiova. În 2021 compania a obținut certificarea Q1 Ford, care atestă standardul maxim de excelență ca furnizor OEM.

În 2022, ca urmare a unui demers consolidat de construcție de brand și redefinire a valorilor, compania își reafirmă rolul în piața românească și internațională, ROMBAT poziționându-se astfel ca „bateria care mișcă economia”.

www.rombat.ro

Articole recente

Deputatul FDGR, Ovidiu Ganţ, discuţii la Munchen despre continuarea proiectelor finanţate de către Bavaria în țara noastră

Ovidiu Ganț a precizat că proiectele vizează atât minoritatea germană, cât şi copiii şi tinerii cu nevoi speciale, respectiv bolnavii de diabet şi hemofilie.  

Tánczos Barna, după înscrierea lipiţanilor în patrimoniul UNESCO: Este pentru prima dată când o rasă de cai şi tradiţiile de creştere a acestui animal...

În România, Romsilva operează două herghelii de rasă lipiţană în judeţul Braşov, la Sâmbăta de Jos, şi în oraşul Beclean din judeţul Bistriţa-Năsăud

Prelevare de organe la Arad | Un pacient aflat în moarte cerebrală salvează vieți în România și în Croaţia

Deoarece pe teritoriul naţional nu au existat pacienţi compatibili, inima arădeanului va salva  viaţa unui pacient din Croaţia. 

Corifeii Marii Uniri, uitați de organizatori de 1 Decembrie | Nicio floare depusă la busturile lor

Busturile unioniştilor şi ale altor personalităţi marcante care au avut legătură cu actul Unirii de la 1 Decembrie 1918 aflate în preajma Sălii Unirii din Alba Iulia au fost omise de organizatorii manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi a împlinirii a 104 ani de la Marea Unire, precum şi de asociaţiile patriotice, astfel încât nicio floare nu a fost depusă la soclul acestora.

Mai multe articole de același fel

Înmatricularea societăţilor comerciale, posibilă şi prin proceduri exclusiv electronice, potrivit noii legi a Registrului Comerţului

Noul act normativ - Legea nr. 265/2022 - aduce modificări esenţiale atât infrastructurii Registrului comerţului şi regimului publicităţii comercianţilor şi a activităţilor lor esenţiale, cât şi unor legi esenţiale pentru economia şi societatea românească, cum este de exemplu Legea societăţilor comerciale.