Acțiuni de sprijin pentru copiii refugiaţilor ucraineni din Bistrița-Năsăud

Data:

Cei peste 50 de copii ai refugiaţilor ucraineni cazaţi într-o tabără a unei fundaţii creştine din localitatea Herina au început, din această săptămână, activităţile educaţionale, în limba română, potrivit informaţiilor postate pe pagina de Facebook a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.
Activităţile includ jocuri de socializare, de acceptare, de atenţie, dar şi cursuri de limba română.

ISJ menţionează că fiecare elev a primit un kit educaţional adecvat vârstei, prin prisma sprijinului acordat de diverşi agenţi economici.

Un alt centru educaţional a fost deschis la Şcoala gimnazială nr. 4 din municipiul Bistriţa, unde copiii refugiaţilor sunt angrenaţi în activităţi educative, ludice şi recreative şi pot primi, de asemenea, consiliere psihologică.

ISJ Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Palatul Copiilor Bistriţa, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională şi unităţile de învăţământ din judeţ, a lansat în urmă cu aproximativ două săptămâni campania „De la copii, la copii”, având ca scop acordarea sprijinului educaţional copiilor refugiaţilor ucraineni.

Conform unei situaţii recente comunicate de Instituţia Prefectului, la data de 13 martie, erau cazaţi în judeţ 434 de refugiaţi, din care 221 copii, 177 femei şi 36 bărbaţi.

Cei mai mulţi copii, şi anume 85, se aflau pe raza municipiului Bistriţa, cazaţi în cinci unităţi turistice, iar alţi 55 se aflau în tabăra de la Herina.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

128 de case tradiționale, reabilitate cu 9 milioane de euro, bani de la PNRR

128 de case tradiționale din toată România urmează să fie reabilitate prin PNRR, valoarea proiectului fiind estimată la 9 milioane de euro. Pentru marcarea, semnalizarea și marketizarea obiectivelor incluse în cadrul rutei a mai fost prevăzută o sumă adițională de 600.000 euro

Reprezentanți ai autorităților publice și ai furnizorilor privați de soluții pentru administrația publică sunt așteptați la conferința Smart Communities

Evenimentul face parte din seria Dezbaterilor Smart City (14 ediții organizate până acum), inițiate și moderate de Marius Bostan antreprenor, expert în dezvoltare locală, fost Ministru al Comunicațiilor și Societății Informaționale.

Ministrul Eduard Novak, moment stânjenitor la TV. Ce a făcut când a fost rugat să spună versurile imnului național

Invitat la emisiunea „Selectiv” de la postul B1 TV, pentru a comenta scandalul iscat la naționala de hochei pe gheață, Eduard Novak, ministrul sportului, a refuzat să recite versurile imnului României, „Deșteaptă-te, române”.