Peste 84 milioane euro, fonduri europene, vor fi alocate pentru dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov

Data:

Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județele Sibiu și Brașov, în valoare de 84,26 milioane euro, a fost aprobat de Comisia Europeană.

Finanțat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), proiectul va asigura fondurile pentru realizarea de investiții de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în 24 unități administrativ-teritoriale: 18 în județul Sibiu și 6 în județul Brașov.

„Le mulțumesc colegilor din echipa Autorității de Management POIM, precum și beneficiarului. Efortul nostru conjugat ne-a făcut să ajungem în acest moment al aprobării proiectului de către Comisia Europeană. Acum a fost aprobată prima etapă a proiectului. Valoarea totală a investițiilor se ridică la aproximativ 220 milioane euro, diferența urmând să fie asigurată prin Programul Operațional Dezvoltare Durabilă 2021-2027”, a declarat Cristian Roman, secretar de stat în cadrul MIPE.

Proiectul aprobat de Comisia Europeană va duce la creșterea nivelului de colectare și epurare a apelor uzate urbane și va asigura alimentarea cu apă potabilă a populației prin:

– reabilitarea sursei de apă;

– reabilitarea și extinderea magistralelor de transport, inclusiv a rezervoarelor de stocare a apei potabile pentru stațiile de clor și stațiile de pompare;

– reabilitarea și extinderea rețelelor de distribuție a apei potabile;

– reabilitarea și extinderea sistemelor de colectare a apelor uzate;

– stație de epurare nouă/reabilitată;

– sisteme de supraveghere și control SCADA;

– tratarea și recuperarea nămolului deshidratat.

Vor beneficia de investițiile în alimentarea cu apă 214.293 locuitori, iar de cele aferente infrastructurii de apă uzată – 55.993 locuitori echivalenți.

În județul Sibiu vor beneficia de investițiile asigurate prin POIM următoarele UAT-uri: Sibiu, Șelimbăr, Cisnădie, Sadu, Rășinari, Roșia, Sura Mică, Ocna Sibiului, Miercurea Sibiului, Șura Mare, Slimnic, Săliște, Tilișca, Avrig, Racovița, Roata, Consiliul Județean Sibiu.

În județul Brașov vor beneficia: Făgăraș, Lisa, Voila, Recea, Mandra, Beclean, Consiliul Județean Brașov.

Proiectul este implementat de SC Apă Canal Sibiu.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu organizează online, “Târgul ofertelor educaţionale”

Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Sibiu împreună cu câteva companii din judeţ organizează marţi şi miercuri, online, "Târgul ofertelor educaţionale", pe site-ul www.scoaladualasibiu.ro, unde elevii pot afla informaţii despre liceele şi colegiile unde pot învăţa meserii.