fbpx
12.6 C
Cluj-Napoca
AcasăSĂNĂTATEA doua prelevare multi-organ şi ţesut din 2022 a avut loc la...

A doua prelevare multi-organ şi ţesut din 2022 a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Publicat în

spot_img
spot_img

A doua prelevare multi-organ şi ţesut din 2022 a avut loc vineri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

„Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee şi os de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, internat în Secţia Clinică ATI. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina”, a anunţat, sâmbătă, SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, intervenţiile au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat (coordonată de dr. Guenadiy Vatachki), de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi (coordonator dr. Pop Dan), de echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee (coordonată de dr. Cristina Poroşanu) şi de echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina pentru os (coordonată de dr. Ionuţ Teodoriu).

„Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente dificile, făcând posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă, continuând lupta pentru viaţă şi pentru a reda speranţa acolo unde s-a instalat disperarea. Transplantul înseamnă viaţă”, arată SCJU Târgu Mureş.

Andrei Buda

Articole recente

CLICK PE VIAȚĂ | Tânăra artistă Luana Toader, despre planurile de viitor și parcursul profesional

Invitata podcastului de astăzi are un cumul de îndeletniciri, în curând va fi absolventa...

”Marșul pentru viață” – un eveniment ce vine în sprijinul femeilor însărcinate

Tema ediției din acest an este ”construim împreună pentru viață” și a fost inspirată de situația care a dus la moartea Alexandrei Ivanov, o mamă în vârstă de 25 de ani căreia nu i s-au acordat îngrijirile medicale necesare în urma unui avort spontan.

Dominic Fritz: Am semnat parteneriatul cu IFC, divizia de dezvoltare a Băncii Mondiale pentru un nou spital municipal la Timișoara

Dominic Fritz face primul pas pentru construirea unui spital nou în Timişoara

ADR Centru a lansat proiectul pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale din învățământul primar și secundar obligatoriu

Peste 16 milioane euro sunt alocați pentru finanțarea infrastructurii și serviciilor educaționale

Mai multe articole de același fel