A doua prelevare multi-organ şi ţesut din 2022 a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

Data:

A doua prelevare multi-organ şi ţesut din 2022 a avut loc vineri la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

“Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee şi os de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, internat în Secţia Clinică ATI. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina”, a anunţat, sâmbătă, SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, intervenţiile au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat (coordonată de dr. Guenadiy Vatachki), de la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi (coordonator dr. Pop Dan), de echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee (coordonată de dr. Cristina Poroşanu) şi de echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina pentru os (coordonată de dr. Ionuţ Teodoriu).

“Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente dificile, făcând posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă, continuând lupta pentru viaţă şi pentru a reda speranţa acolo unde s-a instalat disperarea. Transplantul înseamnă viaţă”, arată SCJU Târgu Mureş.

Distribuie știrea:

Stiri recente

Alte articole asemănătoare
Related

Ministerul Sănătății invită românii la doza a patra de vaccin

Ministerul Sănătății a anunțat că doza a patra de vaccin anti-COVID poate fi solicitată începând de luni de persoanele vaccinate cu trei doze de vaccin de tip ARN mesager, fiind recomandată în special celor cu vârsta peste 60 de ani.

Şase asistente medicale din Bihor, Satu Mare și Sălaj, premiate la Oradea cu premiul ”Dr. Mozes Carol”

Iniţiatorul acestui premiu, Cseke Attila, fost ministru al Sănătăţii, a precizat că alegerea temei nu a fost deloc dificilă, fiind recompensaţi "cei mai buni dintre cei buni", pentru implicarea lor profesională şi sufletească în traversarea crizei sanitare.